- Vi er redde

- Vi er redde
- Vi er redde

Journalist Imtias Gul frykter selvmordsbomberne – selv i hjertet av Islamabad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter/Islamabad: 2007 ble et voldens år for Pakistan, og nå frykter vanlige folk for sine liv, selv når de gjør de mest dagligdagse ting.

- Det var ikke sånn før, men nå tenker jeg hele tiden på at en selvmordsbomber kan slå til. Folk er redde for familiene sine, sier journalist Imtias Gul til ABC Nyheter.

Han jobber som korrespondent for Deutsche Welle i Pakistan, og har et godt innblikk i hva som beveger seg i landet som har vært kastet ut i kaos etter attentatet mot tidligere statsminister Benazir Bhutto 27. desember.

Mandag møtte han og kollegaen Absar Alam utenriksminister Jonas Gahr Støre for å snakke om situasjonen i Pakistan – før valget, og etter attentatet mot Benazir Bhutto.

Journalistene ga uttrykk for at de ikke har tro på ro, uansett hvem som kommer til makten etter valget 18. februar.

De frykter at de sittende makthaverne vil gjøre det de kan for å forpurre valgresultatet slik at ikke ett parti blir sittende med makten, men at en koalisjon må til.

Slik mener de president Pervez Musharraf vil sikre seg selv en sentral rolle i Pakistans fremtid, selv om han skulle være nødt til å gå av som president.

Et annet poeng de tok opp var terrorsituasjonen i Pakistan i dag. 2007 ble et rekordår i negativ forstand. Hele 56 ganger slo selvmordsbombere til, helst inne i byene.

- Situasjonen har oppstått fordi det pakistanske militæret og amerikanerne samarbeider godt om grensen til Afghanistan. Sett sammen med de fremskrittene Nato har hatt sør i Afghanistan, så har islamistene sett seg ut nye mål – den sivile pakistanske befolkningen, sier Gul.

Han frykter at fremtiden vil bringe mer vold til Afghanistan, ikke mindre. Samtidig peker han på at den sittende regjering har underslått en rekke av de problemene Pakistan står overfor, og at det igjen vil føre til mer fattigdom.

- Angrepene har satt frykt i folket. Det var ikke sånn før, men nå er vi redde. Vi vet ikke hva som vil skje i fremtiden, men frykter det verste, sier Gul etter møtet med Støre.

Personvernpolicy