Mange pakistanere tror regjeringen drepte Bhutto

President Pervez Musharraf sa nylig nei til at FN skal gjennomføre en gransking av drapet på Benazir Bhutto. Mange pakistanere tror regjeringen er innblandet i drapet. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
President Pervez Musharraf sa nylig nei til at FN skal gjennomføre en gransking av drapet på Benazir Bhutto. Mange pakistanere tror regjeringen er innblandet i drapet. (Foto: Scanpix)
 

Nesten halvparten av pakistanerne tror regjeringen er innblandet i drapet på Benazir Bhutto, ifølge en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamabad (NTB-AP): 23 prosent mener deler av statsadministrasjonen sto bak drapet, mens 25 prosent legger skylden på politikere med forbindelser til regjeringen. Bare 17 prosent tror al-Qaida eller Taliban-bevegelsen utførte attentatet, ifølge målingen som er gjennomført av Gallup Pakistan.

Myndighetene i landet har tidligere lagt skylden på ytterliggående islamister, og informasjonsminister Nisar Memon har liten tro på at den nye meningsmålingen avdekker de virkelige oppfatningene til det pakistanske folket.

– Det er åpenbart at folk vet at det er terroristene som er ansvarlige, sier Memon.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for attentatet mot Bhutto i slutten av desember. President Pervez Musharraf sa nylig nei til at FN skal gjennomføre en gransking av drapet. (©NTB)

Personvernpolicy