Rogstad vant jaktstarten

Solveig Rogstad avgjorde konkurransen på standplass. Feilfri skyting sørget for hennes første verdenscupseier noensinne. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Solveig Rogstad avgjorde konkurransen på standplass. Feilfri skyting sørget for hennes første verdenscupseier noensinne. (Foto: Scanpix)
 

Solveig Rogstad skjøt feilfritt og vant søndagens jaktstart i Ruhpolding. Det var hennes første verdenscupseier i skiskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruhpolding (NTB): Rogstad var iskald på standplass og skjøt feilfritt i søndagens jaktstart foran 23.000 elleville tilskuere i feststemte Ruhpolding. Dermed slo hun knockout på den tyske hjemmefavoritten Kati Wilhelm. Rogstad var 12,6 sekunder foran i mål.

– Jeg tenkte ikke på alt rundt meg, og la ikke merke til publikum eller de andre løperne. Dette er noe jeg kommer til å huske lenge, sa Rogstad til NTB.

Skytingen har vært hennes store styrke i årevis, men det er først denne sesongen hun har hevdet seg i verdenscupen.

– Jeg har vært flink til å være bevisst på skytetrening, mente hun.

– Hun har en sterk psyke og er flink til å holde konsentrasjonen. Hun gjør akkurat det samme som hun ville gjort på trening eller i et norgescuprenn, sa landslagstrener Audun Svartdal.

Nå har Norge fått en ny medaljekandidat i VM. Tora Berger er det sterkeste kortet på kvinnesiden, men også Rogstad kan fort slå til.

– Akkurat nå har vi to medaljekandidater. De to kan også dele litt på ansvaret og presset, sa Svartdal.

Fryktet Wilhelm

På søndagens jaktstart gikk det nye, norske stjerneskuddet ut 38 sekunder bak Kaisa Varis fra Finland, men tok tidlig inn tetgruppen.

Rogstad var suveren på skytingen og hadde nesten et halvminutts ledelse da hun gikk ut på den siste runden. Men hun tok aldri seieren på forskudd.

– Jeg hadde ikke noen seiersfølelse før de siste meterne. Jeg trodde Kati (Wilhelm) skulle ta meg, og jeg var veldig sliten. Men nede på stadion så jeg bakover uten å få øye på henne. Da visste jeg at jeg ville vinne, sa Rogstad.

Helgen har vært smått eventyrlig for jenta fra Skrautvål i Oppland. Hun leverte en sterk tredjeetappe på stafetten onsdag, tok femteplass i fredagens sprint, og søndag sikret hun sin første verdenscupseier.

Det hadde ikke Rogstad, som er på rekruttlandslaget, trodd på forhånd.

– Dette overgår alt. Nå har jeg klart å gå bra i tre renn på rad. Det er nok det jeg er mest fornøyd med, sa hun.

– Jeg kan ikke huske sist en løper utenfor elitelaget vant et verdenscuprenn i skiskyting, sa Svartdal til NTB.

Bedre månedslønn

Seieren gjorde også at hun kunne innkassere 10.000 euro (80.000 kroner). Det kommer godt med for medisinstudenten.

– Plasseringene nå gir litt premiepenger. Det er en ganske ny situasjon for meg. Jeg har fått litt bedre månedslønninger nå, smilte Rogstad.

Hun trappet ned studiene før sesongen for å satse for fullt på skiskytingen.

– Akkurat nå blir det lite studier og mest skiskyting. Jeg er glad for at jeg trappet ned studiene i høst. Jeg ville ikke klart å studere for fullt nå, sa Rogstad. (©NTB)

Personvernpolicy