Debutantenes dag

Vikings Aleksander Ødegård i duell med Madureiras Doriva på stadion Edisson Passos  under Peregrino Cup i Rio de Janeiro lørdag. (Foto: Scanpix)
Vikings Aleksander Ødegård i duell med Madureiras Doriva på stadion Edisson Passos under Peregrino Cup i Rio de Janeiro lørdag. (Foto: Scanpix)

Viking spilte 2-2 mot brasilianske Madureira lørdag. Joakim Austnes og Martin Fillo sto for målene i debutkampen.

Rio de Janeiro, Brasil (NTB):

Viking – Madureira 2-2 (0-1)

Stabæk – Botafogo 0-2 (0-1)

Start – America 1-1 (0-1)

Kampen var den første i den norsk-brasilianske vinterturneringen i sambalandet. Senere lørdag tapte Stabæk 0-2 for Botafogo, mens Start fikk 1-1 mot America i trener Arne Sandstøs debut.

God debut

Martin Fillo kostet Viking hele 10,4 millioner kroner, ifølge Stavanger Aftenblad. Lørdag spilte han sin første kamp, og slo til med ett mål og en målgivende.

Viking møtte sterk motstand i 34 varmegrader i Brasil. Et kvarter før pause sendte Amaral hjemmelaget i ledelsen.

I pausen byttet Viking hele åtte spillere. Inn på banen kom blant andre Fillo og Joakim Austnes, som kom til Viking fra Aalesund. Det resulterte i Vikings første sjanse, 53 minutter ut i kampen.

Men det var brasilianerne som skulle finne nettmaskene først i annen omgang også. Paulo Roberto skrudde et frispark vakkert i mål.

Fornøyd

Kort tid etter ville imidlertid Fillo vise seg fram. Tsjekkeren plasserte seg lurt i feltet, og styrte ballen i mål etter innlegg fra Andersen.

Fire minutter senere byttet Fillo rolle og serverte Joakim Austnes ballen. Den tidligere Aalesund-spilleren slo til med et skudd fra ti meter, og noterte seg for sin første scoring i Viking-trøya. Kampen endte 2-2, og Viking-trener Uwe Rösler kan glede seg over godt spill fra debutantene Austnes og Fillo.

Nær seier

Unggutten Leif Otto Paulsen utlignet for Start. Aram Khalili hadde en kjempesjanse til å ordne turneringens første norske seier da han i siste minutt ble spilt gjennom av Fredrik Strømstad, men han skjøt over.

America tok ledelsen rett før pause, men måtte avslutte med ti mann etter at Cleberson fikk sitt annet gule kort rett før slutt.

Like godt fornøyd er nok ikke Stabæk med sin første kamp for året. Botafogo vant ganske greit 2-0 etter en scoring i hver omgang.

De norske lagene skal spille tre kamper hver mot brasilianske motstandere.(©NTB)