Familien til «lommemannen» avhøres

Politiadvokat Jorid Kile Berg (t.v.) og politimester i Follo politidistrikt under pressekonferansen om "Lommemannen" holdt av Follo Politidistrikt på Thon Hotell Ski fredag formiddag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX<p> </p>
Politiadvokat Jorid Kile Berg (t.v.) og politimester i Follo politidistrikt under pressekonferansen om "Lommemannen" holdt av Follo Politidistrikt på Thon Hotell Ski fredag formiddag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX 

Politiet prioriterer å snakke med den siktede «lommemannens» familie denne helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Etter pågripelsen startet politiet avhør av vitner flere steder. Vi har blant annet prioritert å starte avhør med mannens nærmeste familie, sier politiadvokat Jorid Kile Berg til Aftenposten.no.

Den siktede 55-åringen er skilt og har to voksne barn. Han er bosatt i nærheten av sin ekskone og begge barna i Bergen. Berg ønsker ikke å opplyse hvilke familiemedlemmer politiet har avhørt eller skal avhøre denne helgen.

50-årsdag

VG Nett skrev lørdag at den siktede mannen angivelig gjennomførte to overgrep på sin egen 50-årsdag.

Overgrepene skjedde med mindre enn tre timers mellomrom på det sentrale sørøstlandet.

Ifølge avisen er dette dobbeltovergrepet ikke enestående i politiets oversikt over påståtte overgrep. Ved flere anledninger skal «lommemannen» ha misbrukt små gutter både to og tre ganger i løpet av en dag.

– Svar ærlig

Barnepsykiater Grete Dyb ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress advarer mot at foreldre eller andre voksne foretar en utspørring av barna.

– Det er forskjell på å snakke med barn og spørre dem ut, sier hun til VG netts lesere i en nettdiskusjon.

Dyb oppfordrer foreldre og andre voksne til å ha åpenhet rundt det som nå skjer, og svare på barnas spørsmål.

– Mange barn undrer på hva som skjer og hvem denne «lommemannen» er. Da er det viktig å være åpen og ærlig, sier hun.

Dersom voksne driver utspørring av barnet, føler det at det forventes noe av det, og barnet kan begynne å tenke om noe ikke er som det skal rundt det.

– Det kan bære galt av sted, sier hun. (©NTB)

Les alt om saken her

Personvernpolicy