Favoritter videre til Grand Prix-finale

Programleder Per Sundnes flankert av vinnerne Ann-Mari Andersen ( til venstre) og Veronica Akselsen etter den første delfinalen i årets Grand Prix i Stavanger fredag kveld. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Programleder Per Sundnes flankert av vinnerne Ann-Mari Andersen ( til venstre) og Veronica Akselsen etter den første delfinalen i årets Grand Prix i Stavanger fredag kveld. (Foto: Scanpix)
 

Veronica Akselsen (21) fra Skarnes og Ann-Mari Andersen (38) fra Kautokeino gikk fredag kveld til finalen i Melodi Grand Prix. De to var oddsfavoritter på forhånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): Det er første gang på 26 år at et bidrag med samisk tekst framføres i finalen. Andersens bidrag «Andagassii» – en sang med samisk tekst, ikke joik – sikret henne en av to direktebilletter til finalen i Oslo Spektrum 9. februar.

Les også: Slik er årets MGP-låter

Veronica Akselsen, som er datter av den kjente artisten Elias Akselsen, sang en ballade skrevet av Laila Samuelsen og Anne Takle, og fikk også en plass i finalen. De to var svært glade da det viste seg at de fikk flest stemmer av TV-seerne.

To av de seks bidragene som ble framført i Stavanger får en sjanse til, og skal konkurrere på nytt den 6. februar. Disse to er rockebandet Podium fra Overhalla og trioen Tinkerbells fra Fredrikstad.

NRK-programlederen Nicholas Carlie og artisten Michelle Purvis nådde ikke opp, og røk ut i første runde.

Delfinalen, som fant sted i et telt i Stavanger som skal brukes under kulturåråpningen lørdag, er den første av tre. Totalt 18 artister konkurrerer om finalebillettene. (©NTB)

Personvernpolicy