I kanonform rett før EM

Norge kontrollerte fra start mot Portugal, som ikke er kvalifisert til EM, og kampen store profil ble kantspilleren Håvard Tvedten. (Foto: Scanpix)

Håvard Tvedten viste hele Håndball-Norge at han er klar for EM da Norge vant 33-20 over Portugal fredag.

Trondheim (NTB-Vibeke C. Christiansen):

Firenasjonsturnering i håndball

Norge – Portugal 33-20 (16-9)

Trondheim Spektrum

Norge: Ole Erevik – Frank Løke 2, Kjetil Strand 3, Jan Richard Lislerud Hansen 1, Børge Lund 1, Håvard Tvedten 7, Erlend Mamelund 2, Jarle Rykkje 1, Jan Thomas Lauritzen 4, Kristian Kjelling, Mathias K. Holm, André Jørgensen 1, Johnny Jensen 2, Rune Skjærvold 1, Steffen Stegavik 8.

Toppscorer Portugal: Inacio Carmo 4.

Utvisninger: Norge 2 x 2. min., Portugal 6 x 2 min.

Tvedten ga klar beskjed til både Gunnar Pettersen og det norske publikum at han er klar for EM-spill når Norge åpner mot Danmark 17. januar. Høyrekanten, som selv forsikrer at lårstrekken er leget, leverte en heidundrende annenomgang (spilte ikke første).

I løpet av snaue sju minutter puttet Tvedten fire mål. Totalt ble det sju scoringer på ham.

Drammens Jan Richard Hansen, som kjemper om en plass på venstrekanten med Haslums Thomas Skoglund, slet med å vise seg fram.

Kontroll fra start

Norge kontrollerte fra start i åpningskampen mot Portugal, som ikke er kvalifisert til EM, i firenasjonsturneringen i Trondheim og Lillehammer fredag. Etter snaue sju minutter ledet Gunnar Pettersens mannskap 3-1. Ole Erevik åpnet godt i mål og alt så ut til å bli en ny norsk festaften på håndballbanen.

Portugal så seg nødt til å ta time out snaue 15 minutter ut i første omgang, da ledet Norge hele 7-1. Men Portugal kom sterkere tilbake, og det siste kvarteret lugget det i det norske forsvarsmaskineriet. Til pause sto det 16-9 etter at André Jørgensen dundret inn sin første scoring fra frikast.

I annenomgang fortsatte Norge å kjøre på og innkasserte en komfortabel 33-20-seier. Steffen Stegavik (åtte mål) leverte en solid kamp sammen med Tvedten og Erevik i mål (totalt 15 redninger). Norge har en superkeeper også når Ege ikke er i buret.

Ungarn neste

Lørdag venter Ungarn i den andre kampen i Trondheim. Det blir en langt tøffere kamp. Ungarn er, sammen med Danmark, den nasjonen som gjorde at Norge ikke gikk til hovedrunden i fjorårets VM.

Gunnar Pettersen har gjentatte ganger presisert at det er viktig at alle spillerne får prøvd seg og sparte både Frode Hagen, Glenn Solberg, Kristian Kjelling og Steinar Ege i Portugal-kampen. Bjarte Myrhol må stå over helgens firenasjonsturnering i Trondheim og Lillehammer på grunn av en skade i ryggen. Oslo-gutten som imponerte stort under turneringen i Danmark sist helg, fikk en låsning i ryggen under tirsdagens trening i Drammen. (©NTB)