Meny

Skal forsvare lomme-mannen

Staff: – Ikke spesielt alvorlig sak

– Det er altså noe tukling og seksuelle handlinger med gutter som er for unge, men det er jo ikke all verden, sa Staff til frammøtt presse. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepene som den såkalte Lommemannen er siktet for, er bare småtterier, mener Tor Erling Staff. Reaksjonene er sterke på forsvarsadvokatens utspill

Oslo (NTB): Staff bekrefter overfor Aftenposten.no at han har tatt på seg jobben med å forsvare Lommemannen. Til avisen sier han at overgrepene siktelsen mot den 55 år gamle bergensmannen er basert på, ikke er spesielt alvorlige.

– Det er altså noe tukling og seksuelle handlinger med gutter som er for unge, men det er jo ikke all verden, sa Staff til frammøtt presse etter at han hadde snakket med klienten sin. Og fortsatte:

– Disse guttene ville jo ikke tatt noen skade av det, etter min mening, i hvert fall i hovedtrekk ikke, hvis det ikke var for politiets hardkjør. De får skade på grunn av offentlighetens oppmerksomhet om dette, og at politiet legger det fram som om dette er det verste som kan skje et menneske, sa han.

Rasende

Staffs uttalelser har vakt reaksjoner hos flere personer. Høyres stortingsrepresentant, og medlem av justiskomiteen, André Dahl, er av dem som ikke setter særlig stor pris på Staffs meninger om saken. Han var svært oppbrakt over utspillet til den profilerte advokaten.

- Jeg blir fly forbanna. Staff begår et nytt overgrep mot disse guttene og familiene deres, sier Dahl i et intervju med Nyhetskanalen på TV 2.

Dahl mente også at Staff burde vurdere å gi seg som advokat, eller at andre personer burde fjerne ham fra gjerningen, dersom han virkelig mener det han sier.

- Man får begynne å vurdere om Staff bør pensjonere seg og vurdere disiplinære reaksjoner, sa Dahl.

Heller ikke psykolog Magne Raundalen var videre imponert over Staffs meninger fredag kveld.

- Her dreier det seg om barn fra seks til tolv år, og at noen av disse småttingene er blitt truet og til dels lurt til å suge denne mannen. Og det kaller Staff «praktisk talt ingenting», tordner Raundalen.

- Slike opplevelser vil være skremmende og plage dem i årevis etterpå, sa han videre til TV 2 Nyhetskanalen.

Les alt om Lommemannen her

– Forhåndsdømt

Staff avbrøt fredag ettermiddag avhørene av 55-åringen, og skal snakke videre med klienten i løpet av helga. Foreløpig vil han ikke kommentere spørsmålet om straffskyld.

– Han har ikke formelt gitt noen forklaring. Da er det ikke korrekt av meg å kunngjøre det, sa han til TV 2.

Advokaten mener politiets etterforskning er helt ute av proporsjoner, og antyder at klienten er i ferd med å bli forhåndsdømt.

– Mitt syn er at politiet har etablert en prestisjesak som gjør det så å si umulig å tenke seg en skikkelig og nøktern hovedforhandling, i den grad den tid kommer, sa han.

– Politiet har drevet et bevist medie- og maktspill omkring dette menneske gjennom lang tid. Det utrolige er at politiet har fått hele samfunnet, hele folket til å engasjere seg, til å tro at vedkommende er en av de alvorligste serieforbrytere vi har hatt. Ser vi på siktelsen, og det er den som foreligger i dag, så er det snakk om åtte-ti forhold, sa han til NRK.

Frittalende

Den erfarne og frittalende strafferettsadvokaten har forsvart flere seksualforbrytere tidligere og har flere ganger uttalt seg positivt om seksuelle forhold mellom barn og voksne.

Selv har han fortalt åpent om sine seksuelle erfaringer med voksne menn da han var tolv år gammel. Avsløringene sjokkerte da han sammen med Håvard Rem lanserte sin biografi for to år siden.

– Det ga meg fantastiske erfaringer, sier han i boka som er ført i pennen av Rem. Staff har også sagt at mødre bør onanere barn som er urolige, ifølge VG Nett. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus