Anelka går til Chelsea

Anelka går til Chelsea
Anelka går til Chelsea

Det meldes i dag Boltons Nicolas Anelka er klar for en overgang til Chelsea. Og han kan få sin debut allerede i morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BBC melder i dag at det kun gjenstår detaljer før Nicolas Anelka formelt er å betrakte som Chelsea-spiller. Londonklubben håper nå at den målfarlige 28-åringen blir klar til morgendagens kamp mot byrival Tottenham.

Og det er ikke småtteri Chelsea måtte ut med for å sikre seg spilleren som sålangt står med 11 mål på 22 kamper for Bolton. 15 millioner pund, vel 155 millioner norske kroner, tikker inn på Bolton-kontoen i disse dager.

Bolton bekrefter at de har kommet til enighet med klubben som jager Manchester United og Arsenal i toppen av Premier League, og at de dreier seg om en kontrakt som strekker seg over fire og et halvt år.

Bolton avslo tidligere et tilbud fra Chelsea på 12 millioner pund, men skal altså ha akseptert å slippe sin notoriske måljeger for tre millioner mer.

Signeringen er svært viktig for «The Blues». Med spissene Didier Drogba og Salamon Kalou borte (deltar i Afrikamesterskapet for sine landslag) og Andrei Sjevtsjenko ute med en ankelskade, blir Anelka mannen som skal sørge for at Chelsea ikke taper terreng i forhold til Arsenal og United.

Bolton-manager Gary Megson håper dog i det lengst at Anelka blir:

- Jeg har snakket med Anelka og vi har kommet frem til at det ikke er mye jeg kan gjøre for at han skal bli. Det er nå bare opp til klubbene å komme til enighet. Jeg håper i det lengste at han blir, men blir han solgt er dette en avtale som gangner begge klubbene, og ikke minst spilleren selv.

Anelka kom fra tyrkiske Fenerbache i 2006. Han kostet klubben åtte millioner pund, den dyreste signeringen i Boltons historie.

Anelka er dermed klar for spill i sin femte Premier League-klubb. Tidligere har franskmannen spilt for Arsenal, Liverpool og Manchester City, i tillegg til Bolton.

Anelka har hele tiden sagt at han ønsker å spille i Champions League og nå byr altså muligheten seg for laget som slo ut Rosenborg i gruppespillet i fjor høst.

Personvernpolicy