Skal til bunns i Irans omstridte atomprogram

Skal til bunns i Irans omstridte atomprogram
Skal til bunns i Irans omstridte atomprogram

Det internasjonale atomenergibyrået IAEAs sjef Mohamed ElBaradei gir ikke opp forsøkene på å komme til bunns i spørsmålet om Irans omstridte atomprogram. Vestlige land tror iranerne forsøker å lage at

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ElBaradei kom fredag til Teheran, der han skulle møte den iranske atomenergisjefen Gholamreza Aghazadeh. IAEA-sjefen vil trolig lørdag få snakke med Irans president Mahmoud Ahmadinejad, før han avslutter sitt besøk i landet.

– Vi håper at ElBaradei vil avgi en positiv og realistisk rapport, sa den religiøse lederen Ahmad Khatami under fredagsbønnen i en moské i Teheran. Besøket skjer mens IAEA og Iran fortsetter sine forhandlinger om mer åpenhet rundt atomprogrammet og dets historie.

Iran hevder at programmet bare tjener fredelige hensikter og er ledd i utviklingen av kjernekraftverk som skal forsyne Iran med strøm. I en fersk amerikansk etterretningsrapport heter det at iranerne avsluttet sine forsøk på å lage atomvåpen i 2003.

USA opprettholder likevel sitt press for å få FNs sikkerhetsråd til å vedta en tredje runde med sanksjoner mot Iran, for å straffe landet for dets holdning i atomstriden. Iranerne håper samarbeidet med IAEA skal avverge faren for nye straffetiltak. (©NTB)

Personvernpolicy