Gro fortsatt bosatt i Oslo

Gro Harlem Brundtland og ektemannen Arne Olav Brundtland har vært registrert som bosatt i Oslo, til tross for at de var utflyttet til Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gro og Arne Olav er helt korrekt registrert som utvandret i Folkeregisteret, men likevel står det at de bor i Oslo. Skatteetaten, som er ansvarlig for Folkeregisteret, kunne sent onsdag kveld ikke svare på hvordan dette er mulig, skriver Dagbladet.

Ifølge avisen forklarer dette hvordan Gros ektemann kunne få rehabilitering på Sunnaas sykehus, stikk i strid med regelverket. Sykehuset skal ha fulgt sine vanlige rutiner da de skrev ham inn som pasient i fjor.

Ved innleggelsen skal ekteparet ha oppgitt sin norske adresse, og ikke at de var bosatt i Frankrike. Sykehuset sjekket denne opplysningen opp mot Folkeregisteret, og der så alt ut til å være i orden, med norsk bostedsadresse. Dermed var ikke behandling noe problem.

– Pasienter med bostedsadresse i Norge, som henvises til oss, sjekkes opp mot Folkeregisteret. Der sjekker vi hva som er bostedskommunen, sier informasjonssjef Nina Olkvam ved Sunnaas sykehus.

Hun kan ikke kommentere saken utover dette på grunn av taushetsplikten sykehuset har.

Gros pressetalsmann Jon Mørland sier at Gro ikke vil kommentere saken. Hun vil diskutere den med franske og norske myndigheter.

Hadde ekteparet oppgitt at de var bosatt i Frankrike, ville Sunnaas sykehus ha sendt saken til Nav Utland for kontroll, noe som kunne ha resultert i at Brundtland ikke hadde fått behandling. (©NTB)


Personvernpolicy