Allardyce ferdig i Newcastle

Allardyce ferdig i Newcastle
Allardyce ferdig i Newcastle

Sam Allardyce er ferdig som manager for Newcastle etter bare åtte måneder i jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Newcastle (NTB-Reuters): «Big Sam» ble hentet fra Bolton i fjor sommer, etter å ha ledet den lille klubben i utkanten av Manchester med stor suksess i åtte år. Han gjorde store endringer i spillerstallen, men de forventede resultatene uteble.

I en uttalelse på klubbens hjemmeside heter det at partene er blitt enige om å avbryte samarbeidet. Styreformann Chris Mort takker Allardyce for innsatsen på vegne av seg selv og klubbeier Mike Ashley.

Det er liten tvil om at den fargerike treneren i praksis fikk sparken. Da han ledet treningen onsdag, var det intet som tydet på at han visste det var for siste gang.

– Jeg er skuffet over å forlate Newcastle, men jeg ønsker klubben det beste for resten av sesongen og framtiden, sa han til klubbens nettsted.

Ikke godt nok

Bookmakerne har Alan Shearer som favoritt til å ta over etter Sam Allardyce. (Foto: Scanpix)Bookmakerne har Alan Shearer som favoritt til å ta over etter Sam Allardyce. (Foto: Scanpix)

Han fikk treårskontrakt da han ble ansatt, men ledet laget i bare 21 seriekamper. Av dem ble sju vunnet og ni tapt. Det er ikke godt nok for en klubb med Newcastles ambisjoner.

Allardyce ble ansatt av daværende majoritetseier Freddie Shepherd, men han solgte sine aksjer til Ashley kort tid etter. Allerede da begynte nok klokka å tikke for Allardyce, som ble upopulær blant fansen som ikke syntes hans spillestil var offensiv nok.

Laget har tapt sine tre siste seriekamper, og har ofte opplevd å bli buet ut av egne tilhengere. Deler av «Toon Army» har drevet kampanje for at tidligere stjernespiss Alan Shearer skal bli manager.

Duket for Shearer

Søndagens målløse FA-cupkamp mot Stoke fra mesterskapsserien ble dråpen som fikk begeret til å renne over. Førstelagstrener Nigel Pearson overtar ansvaret i lørdagens kamp mot Manchester United.

– En ny manager er ennå ikke utpekt. Vi kommer med informasjon om dette ved en passende anledning, sa styreformann Chris Mort.

Bookmakerne har allerede gjort Alan Shearer til klar favoritt, selv om han aldri har arbeidet som manager. Shearer spilte i flere sesonger for «The Magpies» og er svært elsket av fansen på St. James` Park.

Newcastle ligger for øyeblikket på 11.-plass i engelsk eliteserie.

Den åttende i rekken

Hele åtte managere har sluttet i engelsk eliteserie denne sesongen:

20/9: Jose Mourinho (Chelsea)

17/10: Sammy Lee (Bolton)

25/10: Martin Jol (Tottenham)

5/11: Chris Hutchings (Wigan)

19/11: Steve Bruce (Birmingham)

26/11: Billy Davies (Derby)

21/12: Lawrie Sanchez (Fulham)

9/1: Sam Allardyce (Newcastle).

Personvernpolicy