Norge inntar dansk dagligvaremarked

<p>Reitan-familien. Fra venstre: Ole Robert Reitan, Kjell Magnus Reitan og Odd Reitan. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.</p><p> </p>
Reitan-familien. Fra venstre: Ole Robert Reitan, Kjell Magnus Reitan og Odd Reitan. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.  

Reitangruppen og Norgesgruppen har på kort tid sikret seg kontroll over store deler av dansk dagligvarehandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske kjøpmenn har på få år nesten ubemerket sikret seg en betydelig posisjon på det danske dagligvaremarkedet, skriver danske Erhverv På Nettet.

Opp mot ti prosent av dagligvarehendelen i Danmark styres nå av norske investorer. Nordmennene driver eller er leverandør til nesten 1000 butikker hos våre naboer.

Reitangruppen beskrives som "den mest aggressive norske investor. Gruppen overtok for kort tid siden grossistvirksomheten Edeka Danmark, som skal skifte navn til Reitan Distribution A/S.

Totalt har Reitangruppen 63 7-Eleven-butikker i Danmark. I løpet av året skal virksomheten utvides betydelig, når kioskkjeden overtar driften av 63 XY bensinstasjoner.

Den familieeide virksomheten har fra før av 159 REMA-butikker i landet.

Men det er ikke bare Odd Reitan og hans sønner som kjøper seg opp. Også Norgesgruppen har fått en fot innenfor det danske markedet, skriver Erhverv På Nettet. For ett par uker siden kjøpte de 50 prosent av eierskapet i kjeden Alta. De 55 Alta-butikkene skal blir Kiwi-butikker.

- Det er bemerkelsesverdig at Norge i løpet av ganske kort tid har fått et så solid fotfeste på det danske markedet for dagligvarer, Bruno Christensen, som er direktør i Retail Institute Scandinavia til avisen.

ABC Nyheter har ikke lykkes med å komme i kontakt med Odd Reitan eller Ole Robert Reitan.

Personvernpolicy