Glad hund møtte redningsmannen

<p>Redningsmann Eivind Bredrup Petersen fra Norsk Luftambulanse ble møtt av en glad hund da han tirsdag formiddag kom fram til hunden Leon. Foto: Norsk Luftambulanse</p>
Redningsmann Eivind Bredrup Petersen fra Norsk Luftambulanse ble møtt av en glad hund da han tirsdag formiddag kom fram til hunden Leon. Foto: Norsk Luftambulanse

Det var en glad hund som møtte redningsmann Eivind Bredrup Petersen høyt oppe i fjellet i Oldedalen i Sogn og Fjordane tirsdag formiddag. Pyreneerhunden Leon ble reddet med helikopter etter en uke i f

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da jeg kom opp på hylla til hunden satte jeg meg ned for ikke å komme alt for brått på den. Hunden var jo vant til å være alene der, og den måtte bli trygg på at jeg ikke ville den noe vondt, sier Petersen. Han er redningsmann på helikopteret til Norsk Luftambulanse og stasjonert i Førde.

- Jeg hadde med leverpostei og hundemat som Leon var vant til å spise og en genser som matmoren hadde brukt mye når hun var sammen med hunden. Da jeg tok fram dette, kom den bort til meg og slikket og koste. Vi var gode venner helt til jeg tok fram halsbåndet og selen. Da var det godt å ha hansker og tykke klær, forteller Petersen til NTB.

Etter noe strev fikk han redningsselen på hunden. Redningshelikopteret hadde firt ham ned et stykke nedenfor fjellhylla der hunden sto. Han fikk med seg Leon ned dit, og de ble heist opp av helikopteret.

Flyturen gikk bra et stykke, men hunden var redd og vred seg to ganger rundt slik at to av de tre stroppene i selen løsnet.

- Jeg måtte holde den fast med hendene. Da var vi 30-40 meter over bakken, og vi valgte å lande så raskt som mulig. Det gikk bra. Det var en veldig glad hund som møtte eieren sin, sier Petersen. (©NTB)

Personvernpolicy