Bystøl på vei tilbake

<p>Lars Bystøl jobber hardt hver dag for å komme tilbake på hopplandslaget. Nå tyder ting på at han snart får lønn for strevet. (Foto: Scanpix)</p>
Lars Bystøl jobber hardt hver dag for å komme tilbake på hopplandslaget. Nå tyder ting på at han snart får lønn for strevet. (Foto: Scanpix)

Vår tidligere OL-mester Lars Bystøl jobber knallhardt for å komme tilbake til toppen. – Jeg finner snart den gode følelsen, sier vossingen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Bystøl

Kommer fra Voss og vant sitt første verdenscuprenn 4. januar 2006 i Innsbruck under den tysk-østerrikske hoppuka, som første nordmann etter Per Bergerud hele 24 år tidligere.

Han har deltatt i to verdensmesterskap, og begge gangene kom han hjem med medalje. Både i VM 2003 i Val di Fiemme og i VM 2005 i Oberstdorf var han med på å ta bronse i laghopping, stor bakke.

I 2006 var han med på det norske laget som vant lagkonkurransen i VM i skiflyging. Senere samme år ble han olympisk mester i normalbakke, og tok også bronse i stor bakke. Han var dessuten med på det norske laget som tok bronse i laghopp, og ble dermed den eneste deltakeren med medalje i samtlige hopp-konkurranser i OL 2006.

(Kilde: Wikipedia)

Etter OL-gullet i normalbakken i Torino i 2006 har overskriftene rundt Lars Bystøl stort sett vært av utenomsportslig karakter. Skandalene «stod nesten i kø» hver gang Bystøl ble omtalt i media. I sommer ble han blant annet tatt for fyllekjøring i Trondheim.

Men nå tyder ting på at den gamle mesteren er på vei tilbake til gamle høyder.

- Jeg føler ting er i ferd med å ordne seg for meg. Jeg kan ikke si annet enn at jeg har det svært bra om dagen, sier Bystøl til ABC Nyheter.

Vossingen vil ikke si så mer mye om hvilke grep han har tatt for å rydde opp i sitt personlige liv. Han vil heller snakke om det han jobber mest med om dagen: å komme seg lengst ned i hoppbakken.

- Jeg trener godt og prøver å finne tilbake til den gode følelsen. Jeg føler det ikke er så langt unna nå, sier han.

I helgen ble 29-åringen nummer to i Norgescuprennet i Granåsen, kun slått av den ukjente Akseli Kokkonen fra Finland. Men det resultatet legger ikke hovedpersonen veldig stor vekt på.