Brennheit litteratur

Brennheit litteratur
Brennheit litteratur

Unge, lovande herremenn frontar unikt forlag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ei pressemelding frå forlagshuset Cappelen - Damm, kunngjer konsernsjef Tom Harald Jenssen skipinga av eit heilt nytt forlag og konsept; Flamme Forlag.

Konsernet har i samarbeid med Nils-Øyvind Haagensen (f.1971) og Bendik Wold (f.1979) skipa forlaget, og disse to vert ansatt som redaktørar i forlaget allereie frå og med 1. april i år. Haagensen er forfattar og journalist i Klassekampen og Wold er bokredaktør same stad. Saman gjendikta dei eit utval av Dan Turèlls poesi til norsk i fjor haust, med tittelen «Drit i døden, her er Dan Turèll».

- Flamme vil ikkje likne noko anna i norsk bokbransje, seier Jenssen i pressemeldinga. - Vi er stolte over å kunne innlemme et så unikt forlagskonsept i storfamilien vår. Og han held fram: - Haagensen og Wold har energien og undergrunnsanden. Cappelen Damm har det profesjonelle produksjons- og distribusjonsapparatet. Når disse to verdene møtast, er resultatet nødt til å slå gnistrar.

Flamme Forlag si liste for utgjevingar vil kome til etter mottoet «Alle Flamme-bøker er gode, men ikke alle gode bøker er Flamme-bøker»

Det nye forlaget skal primært utgi norsk og oversatt skjønnlitteratur.

Personvernpolicy