På topp 10

Gerhard Heiberg er inne på 9.-plass på rankingen over de mektigste i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg føler at min plass er sterkt styrket. Jeg føler at jeg lyttes til og har en del å fare med, sier Gerhard Heiberg til VG.

Han ble utfordret av Juan Antonio Samaranch jr. som styremedlem i IOK under kongressen i Guatemala i sommer, men slo fullstendig knockout på sønnen til den tidligere IOK-presidenten.

Derfor har Heiberg rykket en plass fram på rankingen som det anerkjente spesialtidsskriftet Around the Rings over de mest innflytelsesrike i IOK-systemet.

– Jeg er fornøyd med dette, særlig når jeg ser hvem jeg har foran meg på listen, sier Heiberg i en kommentar til rangeringen.

Ed Hula, redaktøren i Around the Rings, rangerer Liu Qi, lederen for organisasjonskomiteen for Beijing-OL på topp på rankingen, faktisk foran IOK-president Jacques Rogge.

Hula skriver om Heiberg at han vant en lett seier i kampen om å bli sittende i IOK-styret i fire nye år, men den store utfordringen nordmannen står overfor er å motbevise at sponsorene ikke lenger vil bruke penger på de olympiske leker. (©NTB)

Personvernpolicy