Italienske soldater settes inn i søppelkrig

Italienske soldater er sendt til Napoli for å hjelpe til med å løse søppelkrisen i byen. Napolis gater flyter av søppel etter at byens myndigheter har havnet i søppelkrig med camorra-mafiaen. (Foto: REUTERS/Agnfoto / SCANPIX)<p> </p>
Italienske soldater er sendt til Napoli for å hjelpe til med å løse søppelkrisen i byen. Napolis gater flyter av søppel etter at byens myndigheter har havnet i søppelkrig med camorra-mafiaen. (Foto: REUTERS/Agnfoto / SCANPIX) 

Soldater fra den italienske hæren er sendt til Napoli for å fjerne søppelberget som har vokst og vokst de siste to ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søppelkrigen mellom den lokale camorra-mafiaen og myndighetene har ført til overfylte søppelkasser som ikke blir tømt. Gatene i byen, som har seks millioner innbyggere, blir fullere og fullere av søppel, og stanken er i ferd med å bli uutholdelig.

Krisen har ført til voldsomme protester fra innbyggerne i byen, som frykter helsefaren søppelkrigen fører med seg.

Krisemøte

Mandag innkalte statsminister Romano Prodi regjeringen til krisemøte, samtidig som opprørspoliti støtte sammen med innbyggere som demonstrerte mot planene om å gjenåpne en søppelfylling i deres boligområde. Søppelfyllingen i forstaden Pianura ble stengt i 1996, men nå vil myndighetene åpne den igjen for å få en løsning på krisen.

TV-bilder viser blant annet politiet som hamrer løs med køller på en demonstrant som har klatret opp på en traktor.

Mafiapenger

Situasjonen er akutt. Ifølge italienske medier er så mye som 110.000 tonn søppel dumpet i gatene i Napoli og omegn. Skoler holdes stengt, og mange søppelhauger er påtent av fortvilte innbyggere som forsøker å bli kvitt problemet. Men det eneste søppelbrannene fører med seg, er farlige, kreftframkallende gasser.

Søppelkrisen i Napoli har pågått i mange år, men har blitt forverret av camorraen, som driver en ulovlig, men lukrativ håndtering av byens renovasjon.

Mafiaen tjener derfor store penger på søppelkrisen, og mistenkes for med viten og vilje gjøre det den kan for å forlenge krisen. (©NTB)

Personvernpolicy