Uvanlig hard vinter verden over

<p><em>Gatefeiere fjerner snø fra en sentrumsgate ved en russisk-ortodoks kirke i  Tsjetsjenias hovedstad Groznyj. Store deler av verden er rammet av uvanlig hardt  vintervær, med snøstormer, sterk vind og hålkeføre som skaper problemer for  trafikken. Selv fra Australia, der det normalt skal være sommervær på denne  tiden av året, meldes det om storm og store nedbørsmengder (Foto: Sajid  Tsarnajev, SCANPIX/REUTERS)</em></p>
Gatefeiere fjerner snø fra en sentrumsgate ved en russisk-ortodoks kirke i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj. Store deler av verden er rammet av uvanlig hardt vintervær, med snøstormer, sterk vind og hålkeføre som skaper problemer for trafikken. Selv fra Australia, der det normalt skal være sommervær på denne tiden av året, meldes det om storm og store nedbørsmengder (Foto: Sajid Tsarnajev, SCANPIX/REUTERS)

Voldsomt vintervær fortsetter å herje over store deler av verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også i Australia, der det er sommer på denne tiden av året, har værgudene vært i alvorlig ulage.

Nord i den amerikanske delstaten California var over 215.000 mennesker mandag fortsatt uten strøm etter en voldsom vinterstorm. Minst to mennesker har mistet livet som følge av uværet, opplyste myndighetene i delstaten.

På østkysten av Australia var tusenvis av mennesker isolert på grunn av flom, etter at landets østkyst ble rammet av styrtregn. Flere hundre deltakere på en musikkfestival nordøst i delstaten New South Wales måtte få fløyet inn forsyninger i uværet.

Styrtregn, snø og iskulde kostet i løpet av helgen minst elleve menneskeliv i Pakistan. Pakistans meteorologiske institutt spådde mandag på sine nettsider at det harde vinterværet vil vare minst uken ut.

I den nordpakistanske Punjab-provinsen frøs seks mennesker i hjel i fjellområdene, skrev avisen Express. I naboprovinsen Baluchistan omkom fem medlemmer av en familie da taket på huset falt sammen i et voldsomt uvær.

Hovedflyplassen i den iranske hovedstaden Teheran ble mandag rammet av kaos, da is på rullebanene skapte store forsinkelser i trafikken. Iranske værvarslere sa at de ikke kan huske noen gang tidligere å ha opplevd så sterk kulde og så mye snø som de siste dagene. (©NTB)

Sjekk været her

Personvernpolicy