Kjendisadvokat siktet for grovt heleri

Politiet mener advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg forsøkte å kreve inn 6,5 millioner kroner for David Toska. Nå er begge siktet for grovt heleri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsene mot advokatene omhandler den såkalte «koffertsaken», der flere personer allerede er dømt, skriver Dagbladet.

Toska lånte i 2001 ut 5 millioner kroner til Thomas Øye som ble overlevert i en koffert. Toska så aldri noe mer til pengene og rettet kravet mot millionærarvingen Harald Undrum som sto for kausjonist for lånet.

Ifølge Toska skulle han få 750.000 kroner i rente etter de tre første månedene. Etter seks måneder skulle Øye betale tilbake lånebeløpet og ytterligere 750.000 kroner.

Lille julaften 2002 sendte Furuholmen, som da var Toskas prosessfullmektig, et brev til Undrum. Ifølge advokat John Christian Elden, som bistår Furuholmen, var det en formell forespørsel på vegne av klienten som ledd i at saken var på vei inn i rettssystemet.

– Advokat Furuholmen ble bedt om å bistå Toska med å få saken for rettssystemet. Han sendte formelle forespørsler på vegne av sin klient. Det er ikke en advokats oppgave å vurdere klientens krav, sier advokat John Christian Elden, som representerer Morten Furuholmen, til Dagbladet.

Elden legger ikke fingrene imellom når han karakteriserer siktelsen.

– Dette er en meningsløs siktelse. Hvis man straffeforfølger en advokat på grunnlag av dette, så kan man starte med å legge ned rettssystemet,

Statsadvokat Lars Erik Alfheim bekrefter overfor Dagbladet at tiltalespørsmålet er til vurdering hos statsadvokatembete, og at saken ikke er avgjort. (©NTB)

Personvernpolicy