Nærmer seg verdenseliten «i sneglefart

Nina Løseth kjørte inn til 12.-plass og årsbeste i verdenscuprennet i slalåm i Tsjekkia søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spindleruv Mlyn, Tsjekkia (NTB): Hun falt ned en plass fra første omgang.

Tidligere hadde Løseth 13.-plassen fra slalåmrennet i Reiteralm i november i fjor som sin beste plassering i verdenscupen denne sesongen.

- Jeg nærmer meg de ti beste, men i sneglefart, sa Nina Løseth til NTB etter finaleomgangen i Tsjekkia.

Hun kjørte en veldig god førsteomgang i Spindleruv Mlyn, men gjorde feil og fikk bare 19. beste tid i finaleomgangen. Hun ble slått av den suverene vinneren Marlies Schild fra Østerrike med 3,18 sekunder.

- Det var en tøff og bratt bakke vi kjørte her, og i annen omgang gjorde jeg noen tekniske feil. Det var særlig i henget det ikke klaffet for meg, mente Løseth.

- Jeg har ikke sett på videoopptaket av Ninas løp, men hun tapte veldig mye ned til første mellomtid i finaleomgangen. Foreløpig vet jeg ikke hva som skjedde, men det må vi finne ut av, sa den norske kvinnetreneren, Wolfgang Frandl til NTB.

Sterk Schild

Marlies Schild lå på annenplass etter første omgang, men kjørte en glimrende finaleomgang som holdt til seier. Slovakiske Veronika Zuzulova kjørte seg opp fra tredje- til annenplass, men ble slått med 32 hundredeler, mens tyske Maria Riesch som ledet etter første omgang, misset i finaleomgangen og kjørte inn til tredjeplass. Hun ble slått med 1,18 sekund etter en totalt mislykket avslutning.

Anne Marie Müller endte på 27.-plass og sikret seg sine første verdenscuppoeng denne sesongen. Hun lå på den samme plasseringen etter første omgang og ble slått av vinneren med 7,20 sekunder.

Storesøster Lene Løseth kjørte ut i første omgang.

- Jeg er fornøyd med det vi presterte i dag. Det var veldig hyggelig at Anne Marie Müller klarte å kjøre inn til sine første verdenscuppoeng denne sesongen, men hun misset litt midtveis ned i traseen i finaleomgangen.

- Når det gjelder Lene Løseth sliter hun, men hun må bare trene og komme seg gjennom den tunge perioden hun er inne i nå, sa Frandl.

Trening med svenskene
De yngste norske jentene reiser nå til europacuprenn sammen med Anne Marie Müller og Lene Løseth. De skal kjøre renn allerede mandag, men det er flere renn på programmet utover i uken.

Nina Løseth reiser til Reiteralm for å trene med svenskene fram til de neste verdenscuprennene neste helg.

- Det er lenge siden jeg har fått det til så bra i en slalåmomgang som jeg gjorde i den første omgangen i dag. Det må jeg prøve å dra med meg videre, for jeg er jo med, men midt inni gjengen av løpere. Nå ser jeg fram til å trene sammen med det svenske laget. Det kan bli bra, sa Nina Løseth til NTB.

Den norske ungjenta har sanket verdenscuppoeng i alle slalåmrennene hun har kjørt i år. Det viser at hun har potensial til å kunne heve seg ytterligere.

Små detaljer på det tekniske planet gjenstår, men både Nina selv og det norske trenerapparatet håper det skal løsne når som helst. (©NTB)

Personvernpolicy