Opposisjonen avviser koalisjonsregjering i Kenya

<p>Opposisjonsleder Raila Odinga sa søndag at det ikke er aktuelt med en koalisjonsregjering Kenya. Her er han på en pressekonferanse i Nairobi dagen før, da han ga uttrykk for vilje til forhandlinger. Foto: REUTERS/Antony Njuguna/SCANPIX </p>
Opposisjonsleder Raila Odinga sa søndag at det ikke er aktuelt med en koalisjonsregjering Kenya. Her er han på en pressekonferanse i Nairobi dagen før, da han ga uttrykk for vilje til forhandlinger. Foto: REUTERS/Antony Njuguna/SCANPIX

Opposisjonsleder Raila Odinga avviser tilbudet fra den kenyanske regjeringen om å danne en koalisjonsregjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenyas president Mwai Kibaki har sagt at han er villig til å danne en koalisjonsregjering med opposisjonen for å stanse uroen som har herjet landet siden presidentvalget forrige uke.Men Odinga avviser tilbudet.

- Han kan ikke tilby oss noe fordi han vant ikke valget, sa Odinga på en pressekonferanse søndag.

Dagen før overrasket han derimot med å si at opposisjonen var åpen for dialog med regjeringen.

Kibaki ble utnevnt til vinner av valget med knapp margin, men opposisjonen anklager regjeringspartiet for omfattende valgfusk. (©NTB)

Personvernpolicy