Kibaki sier ja til koalisjonsregjering

Kibaki sier ja til koalisjonsregjering
Kibaki sier ja til koalisjonsregjering

Kenyas president Mwai Kibaki sier han er villig til å danne en koalisjonsregjering med opposisjonen for å få slutt på uroen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nairobi (NTB-Reuters-AP):– Presidenten sier han er villig til å danne en nasjonal samlingsregjering som ikke bare vil forene kenyanerne, men også være til hjelp i forsoningsprosessen, heter det i en uttalelse som ble kunngjort lørdag, like etter at Kibaki hadde hatt møte med USAs toppdiplomat for Afrika, Jendayi Frazer.

Ifølge uttalelsen sier Frazer at Kibaki med dette «har holdt ut en olivengren» til opposisjonen og vist vilje til å få en slutt på den politiske konflikten.

Frazer hadde fredag kveld samtaler med opposisjonsleder Raila Odinga, som hevder at Kibaki jukset med valgresultatene for å bli gjenvalgt, og krever omvalg.

Odinga har ikke kommentert offentlig hvordan han stiller seg til å bli med i en eventuell koalisjonsregjering. På en pressekonferanse lørdag sa han at han ikke har fått en formell forespørsel fra regjeringen om å bli med i en koalisjon.

– La dem legge forslaget på bordet når vi forhandler, sa Odinga, som ikke ville si hva hans svar vil bli.

Personvernpolicy