Så gøyal politikk!

Obama Girl vant første runde, men kan noen ta igjen? Foto: Barelypolitical.com.<br><p> </p>
Obama Girl vant første runde, men kan noen ta igjen? Foto: Barelypolitical.com.
 

Valgkamp i USA er ikke som i andre siviliserte land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kom avgjørelsen i den første delstaten, og både Mike Huckabee og Barack Obama var meget fornøyd med utfallet der. De er ikke alene. En rekke mer eller mindre seriøse støttespillere har inntatt banen, og gjør sitt eget humoristiske forsøk på å påvirke velgerne i landet som beskriver seg selv som det mektigste i verden.

Blant annet har Barack Obama en ivrig støttespiller:

Mick Huckabee på sin side har som kjent slått seg sammen med en hardtslående kar, som også er godt kjent for de nordmenn som sliter med insomnia.


På hjemmesiden til Hillary Clinton linkes det til en side som tar for seg alle spøkene som verserer om henne. En av de bedre: Hva var Clinton-familiens siste gave til Monica Lewinsky? En flekkfjerner.

Og sånn fortsetter det. Det er virker som om ingen av presidentkandidatene tviler på at humor er viktig for amerikanere, men om det har noe å virkelig si for utfallet er heller usikkert.

Bill Richardson brukte millioner av dollar på å lage disse videoene før nominasjonsvalget i Iowa, men klarte likevel ikke å overbevise folket. Etter å ha havnet på fjerdeplass blant demokratene.

John McCain er krigshelten i årets valgkamp, og til tross for at han satt lang tid i vietnamesisk fangeleir, og fortsatt er plaget av skadene han pådro seg, så kjører også han et knallhardt humoristisk løp. Blant annet er han en favoritt på The Daily Show, som etterhvert har vist seg å være et viktig sted å vise seg for amerikanske politikere.

Men det er ikke bare der McCain har brukt tid. Faktisk var det på David Letterman at McCain valgte å annonsere at han stiller til valg for å bli nominert som republikanernes presidentkandidat:

Allerede tirsdag går andre runde av nominasjonskampen av stabelen, men det blir ingen klarhet i hvem av disse «morsomme» politikerne som tar over tøylene etter George W. Bush før i november. I mellomtiden kan man jo se litt på videoen under for å få svaret på hva noen av de mest morsomme i USA mener om hans presidentskap.

Personvernpolicy