Lønnsom gjenforening

Lønnsom gjenforening
Lønnsom gjenforening

I mengden av band som har funnet tiden moden for gjenforening den siste tiden gjør The Police storeslem med tanke på fortjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har grunn til å smile over sitt lønnsomme comebackHar grunn til å smile over sitt lønnsomme comeback

Led Zeppelin, The Kinks og The Police er bare tre av en rekke gamle navn som har gjenoppstått fra de døde den siste tiden. Sistnevnte er beviset for at gamle fans aldri kan få nok.

The Police briljerer alene på toppen av inntjeningsstatistikken for sin turnevirksomhet i USA gjennom 2007. Selv dagsaktuelle navn som Justin Timberlake og Bruce Springsteen blir som smågutter å regne sammenlignet med hvor store summer Sting og hans kumpaner har håvet inn i løpet av 2007.

Ifølge den nylig publiserte analysen til bransjemagasinet Pollstar har norgesaktuelle The Police, som i fjor ble gjenforent for å turnere for første gang siden de la inn årene i 1983, omsatt for 133,2 millioner dollar bare i USA, noe som tilsvarer intet mindre enn 713 738 880 blanke norske kroner! I tillegg kommer alle konsertene de gjorde utenfor det amerikanske kontinentet.

I USA ble det i alt solgt konsertbilletter for nærmere 200 milliarder kroner(!) gjennom fjoråret. Økningen fra 2006, hvor navn som Rolling Stones og Madonna toppet listene, er på hele 15 prosent. 1,2 millioner mennesker innløste alle billett for å se The Police live i Amerika i 2007, som også toppet listen over antall solgte billetter. Gjennomsnittsprisen for å se gruppen opptre på en scene i USA har lagt på rundt 600 kroner.

Dette viser at trenden med å gjenforene gamle og for lengst oppløste band, kan være svært lønnsomt. Noe ikke minst etterspørselen til Led Zeppelins foreløpig eneste, men lenge etterlengtede gjenforeningskonsert i London før jul var et annet tydelig bevis på. Folk gikk mann av huse for å sikre seg høyt overprisede billetter for å få se Robert Plant og kompani tilbake på en scene. Ryktene om ytterligere turneplaner for de gamle veteranene i 2008 vil antagelig ikke overraske noen når man ser på hva de kan tjene på å gjøre mer ut av comebacket sitt. Selv The Police blir for smågutter å regne i dette selskapet.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy