Avhør etter vinningsforbrytelse avdekket drap

Tre personer er arrestert og sikter for drap eller medvirkning til drap etter at en mann er funnet drept i denne låven i Søndre Land i Oppland fredag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX<p> </p>
Tre personer er arrestert og sikter for drap eller medvirkning til drap etter at en mann er funnet drept i denne låven i Søndre Land i Oppland fredag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX 

Avhør i forbindelse med en sak om vinningsforbrytelser skal ha ført politiet på spor av drapet på en gård ved Hov i Søndre Land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Ketil Myhre i Vestoppland politidistrikt bekrefter overfor NTB at det var i forbindelse med en rutinemessig sak om vinningsforbrytelser at opplysningene om et mulig drap kom fram.

– Vi fikk opplysninger som gjorde at vi undersøkte videre, sier Myhre til NTB.

Tre personer ble pågrepet og siktet for forsettlig drap etter at en person ble funnet død i en låve i Søndre Land i Oppland. Det var sist torsdag politiet fikk opplysningene om et mulig drap.

– Vi har en sterk formening om hvem den avdøde er og har derfor kontaktet hans nærmeste familie, sier Myhre.

Han sier også at de foreløpig vil være tilbakeholdne med opplysninger før de har fått obdusert den avdøde. Da håper de også å få svar på når drapet skjedde.

Kjenninger

De tre som er siktet, to menn på 30 og 33 år og en kvinne på 51 år, har alle tilknytning til gården der avdøde ble funnet.

I følge VG skal den 33 år gamle mannen og den 51 år gamle kvinnen være bror og søster.

Politiet opplyser at alle tre er kjenninger av politiet, men vil ikke gå inn på hvilken forbindelse det er mellom de tre siktede og avdøde, og heller ikke hvordan drapet ble utført.

Samtaler

Advokat Gunhild Bergan er forsvarer for en av de siktede mennene. Hun opplyser at hun først lørdag vil oppsøke sin klient for nærmere samtaler.

– Jeg snakket et par ganger på telefon med min klient i dag, men vi snakket ikke om selve saken. Derfor vet jeg ikke hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Bergan til NTB.

I varetekt

De to siktede mennene skal fremstilles for varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll lørdag, grunnet faren for bevisforspillelse. To av ukene er begjært i isolasjon. Den 51 år gamle kvinnen fremstilles for to uker i varetekt mandag.

Kripos bistår etterforskningen, og det foretas tekniske undersøkelser på åstedet fredag kveld. Avhør av de siktede vil fortsette i helgen og i neste uke. (NTB)

Personvernpolicy