Har du sett denne gutten?

(Kilde: Politiet)<br><p> </p>
(Kilde: Politiet)
 

Politiet etterlyser nå en gutt i begynnelsen av tenårene fordi de frykter for hans liv. Gutten ble sist observert i Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyser at gutten sist skal være observert i Tromsø torsdag den 3. januar. Gutten har trolig lenge vært i følge med en eller flere voksenpersoner, men nå har politiet grunn til å tro at han er på egenhånd.

- Politiet kjenner ikke til at barnet har noen tilgjengelige omsorgspersoner rundt seg nå, og vi frykter at han ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Vårt overordnede mål er å finne ham, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Gutten forsvant fra et barne- og ungdomshjem 16. desember.

Autist

Hun opplyser at gutten er autist, og at han derfor skal være svært redd for å ta kontakte noen.
- Vi frykter for at han ikke skal våge å gå inn noen steder eller søke hjelp, og nå er det svært kaldt ute, sier Rohde.

Savnede beskrives som om lag 160 cm høy, barbert på hodet, fyldig kroppsbygning, lys hud, og med store, markerte øyne. Savnede er av øst-europeisk opprinnelse, men snakker relativt godt norsk.

Politiet sier at de har grunn til å tro at saknede ved minst én anledning er blitt utgitt for å være jente.

Brun Nissan

De ber også publikum være oppmerksomme på en brun leiebil av merke Nissan Note med registreringsnummer BR 49508. Etterforskningen har avdekket at saknede høyst sannsynlig har vært passasjer i bilen, som ikke er funnet.

På spørsmål om gutten ble kidnappet fra barnevernets omsorg, opplyser Rohde at de ikke har noe som tyder på at gutten ikke frivillig satte seg inn i bilen.

Politiet har lett etter gutten og har funnet spredte spor etter ham flere steder. Grunnen til at de nå går ut med en etterlysning er fordi de er redd for at han er blitt forlatt av de voksenpersonen som har vært sammen med han fram til nå. De opplyser også at gutten ikke har foreldre i Norge.

Opplysninger om saknede og/eller bilen bes gitt til nærmeste politidistrikt, eller til Oslo politidistrikt, tlf. 22 66 90 50

Personvernpolicy