Akershusere stumper røyken

Akershusere stumper røyken
Akershusere stumper røyken

Å slutte å røyke er et populært nyttårsforsett, nye tall viser at de som bor i Akershus klarer å holde løftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akershus er nå det fylket som har færrest røykere - kun 32 prosent oppgir at de røyker litt eller ofte ifølge Statistisk Sentralbyrås kvartalsvise «Reise- og ferieundersøkelse».

Hele 68 prosent av Akershuserne er ikke-røykere. På de neste plassene kommer Nord-Trøndelag og Sogn og Fjordane, hvor henholdsvis 66 og 65 prosent av mennene sier at de er ikke-røykere. For kvinner er 67 prosent ikke-røykere i både Akershus og Sogn og Fjordane. Hordaland og Rogaland følger hakk i hæl med 66 prosent ikke-røykere.

Mange vil slutte

27 prosent av røykerne sier de planlegger å slutte å røyke fra nyttår. Særlig er det ungdomsrøykerne som har røykeslutt som nyttårsforsett. 46 prosent i aldersgruppen 15-24 år sier at de planlegger å slutte fra nyttår. Dette viser en undersøkelse MMI har gjennomført for Sosial- og helsedirektoratet i desember.

- Det er gledelig at én av fire ønsker å stumpe røyken nå ved nyttår. Særlig positivt er det at så mange unge planlegger å slutte, sier fungerende avdelingsdirektør Hege Wang i Sosial- og helsedirektoratet (SHdir) til Dagens Nyheter.

Han opplyser også at de derfor kommer til å sende en ny runde med kols-kampanjen fra 2006 i januar, for å gi folk litt ekstra motivasjon.

Personvernpolicy