Årets idrettsnavn 2007

Aksel Lund Svindal ble ikke uventet kåret til Årets idrettsnavn for 2007 av sportsjournalistene i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alpinisten vant avstemningen suverent foran golfspilleren Suzann Pettersen. Forrige sesongs hoppkomet Anders Jacobsen kom på tredjeplass.

Det er 60. gang Sportsjournalistenes statuett deles ut, og det er åttende gang den går til en alpinist. Kjetil André Aamodt (2006), Lasse Kjus (1999), Atle Skårdal (1990), Ole Kristian Furuseth (1989), Inger Bjørnbakken (1958) og Stein Eriksen (1954 og 1951) er de tidligere vinnerne.

Lund Svindal ble tidenes første nordmann som vant VM-gull i utfor, i Åre i februar. Han tok også VM-gull i storslalåm og vant verdenscupen sammenlagt.

Totalt var det ni utøvere som fikk stemmer i denne avstemningen.

Slik endte avstemningen: 1) Aksel Lund Svindal, alpint 121 stemmer, 2) Suzann Pettersen, golf 52, 3) Anders Jacobsen, hopp 11, 4) Odd-Bjørn Hjelmeset, langrenn 9, 5) Ole Gunnar Solskjær, fotball 7, 6) Ole Einar Bjørndalen, skiskyting 6 og Aleksander Hetland, svømming 6, 8) Martin Andresen, fotball 1 og Ailo Gaup, motorsykkel 1.

Personvernpolicy