Smågutter avhøres etter skolebrann

Brannen i Birkenlund skole i Arendal var natt til onsdag under kontroll. Politiet mistenker at brannen er et resultat av fyrverkeri og vil snakke med to mindreårige gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arendal (NTB):

Store deler av skolen ble totalskadd i brannen, skriver agderposten.no. Politiet forteller at brannen trolig startet i noen søppelkonteinere og deretter spredte seg til en av skolebygningene. Taket på gymsalen og lærerværelset, i tillegg til store deler av ungdomstrinnet, har fått store brann-, røyk- og vannskader.

Over 500 elever er berørt av brannen, ifølge VG Nett. Brannen skal være konsentrert til et bygg mellom gymsalen og klasseromsfløyen, og et øyenvitne forteller at seks brannbiler var på stedet tirsdag kveld.

– Hele ungdomsfløyen er ødelagt. Slik det ser ut nå, er det helt umulig å drive skole der, sier rektor Aslak Heim-Pedersen til VG Nett.

Mindreårige gutter

Rektoren har liten tro på at det blir undervisning i dagene som kommer.

Naboer forteller til agderposten.no at de så unger med fyrverkeri på stedet tirsdag ettermiddag.

Politiet i Arendal vil snakke med to mindreårige gutter i forbindelse med brannen. De opplyser til NRK at de tror brannen er et resultat av uvøren bruk av fyrverkeri.

Store verdier tapt

– Det begynte først å brenne i en smal del av skolebygningen som forbinder to større deler av bygget. Deretter spredte flammene seg til begge sider, forteller Toralf Jørgensen.

Brannen forårsaket massive skader.

Det er store verdier som har gått tapt. Det dreier seg om mange millioner, sier Jørgensen. (©NTB)

Personvernpolicy