Minst 124 drept - innfører portforbud

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 124 personer er drept i urolighetene etter presidentvalget i Kenya, melder kenyansk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kenyanske myndigheter har nå innført portforbud i storbyen Kisumu på grunn av urolighetene knyttet til valget, opplyser politiet.

– Det er innført portforbud fra klokken 6.00 til 18.00 i Kisumu. Politiet er blitt beordret til å skyte dem som bryter forbudet, sier en polititjenestemann mandag.

Minst 53 personer er i løpet av natten blitt drept i uroen etter at president Mwai Kibaki ble tatt i ed til en ny presidentperiode søndag.

- Verdenssamfunnet må engasjere seg

Det er i ferd med å oppstå en prekær humanitær situasjon i Kenya, og verdenssamfunnet må engasjere seg i spørsmålene knyttet til presidentvalget, sier Kjell Magne Bondevik.

Uroen sprer seg og antall drepte øker i Kenya etter at president Mwai Kibaki ble tatt i ed til en ny presidentperiode søndag.

– Det er i ferd med å oppstå en prekær humanitær situasjon fordi mange ikke tør gå ut for å hente nye forsyninger av mat og andre nødvendige ting, sier leder av Oslo fredssenter og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonen anklager regjeringspartiet for omfattende valgfusk og mener resultatene fra noen av kommunene ikke samsvarer med det som er blitt kunngjort sentralt.

– Det internasjonale samfunnet må interessere seg for og finne ut av de ubesvarte spørsmålene, nemlig påstandene om at det ikke er samsvar mellom resultatene lokalt og de resultatene som er blitt kunngjort sentralt, sa Bondevik mandag.

– Jeg tror det bare er svar på disse spørsmålene som kan roe folk, fortsetter den tidligere statsministeren, som tidligere i år har møtt ledelsen i regjeringskoalisjonen og opposisjonspartiene i Kenya, for å dele sine erfaringer for oppbygning og ledelse av en koalisjonsregjering. (©NTB)