Meny

Få tror på klimaendringer

Få i Norge tror at de vil merke klimaendringene neste år. Foto: REUTERS/Sigit Pamungkas/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få nordmenn tror at klimaendringene vil innvirke på deres egen hverdag det kommende året, viser en meningsmåling Sentio har utført for Nationen.

Hver fjerde (25,2 prosent) tror ikke at klimaendringene vil innvirke noe på deres egen hverdag i året som kommer, mens 53 prosent tror at klimaendringene vil innvirke litt.

15,7 prosent tror klimaendringene vil innvirke mye på hverdagen. Flest unge tror dette, mens de over 60 år er minst bekymret.

– Jeg tror heller ikke vi vil merke mye neste år, selv om det nok vil være litt dårligere skiføre her og der og mer regn. Spørsmålet er hva som skjer om 10, 20, 30 og 40 år, sier leder i Norsk Naturvernforbund, Lars Haltbrekken.

Han tror klimaendringene vil gi større utslag andre steder i verden, og utelukker ikke at dette kan føre til høyere pris på energi og mat også i Norge.

Målingen viser at flere kvinner enn menn tror at vil merke klimaendringene, og at andelen for øvrig er høyest blant dem som stemmer på de rødgrønne regjeringspartiene og Venstre.

Andelen som ikke tror at de vil merke klimaendringene er høyest blant Fremskrittspartiets velgere og dem som bor i Nord-Norge. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus