Meny

– Valgkommisjonen går inn for utsettelse av valget

Pakistan har vært preget av uro i dagene etter drapet på opposisjonsleder Benazir Bhutto. (Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgkommisjonen går inn for å utsette valget på ny nasjonalforsamling i Pakistan. Den nye datoen kommer til å bli offentliggjort tirsdag, ifølge et medlem av valgkommisjonen.

Avgjørelsen om når valget skal gjennomføres vil bli gjort kjent tirsdag, men valgkommisjonen har allerede sendt en anbefaling til regjeringen om at valget blir utsatt, opplyser Kanwar Dilshad fra valgkommisjonen mandag.

– Vi har bedt om rapporter om situasjonen fra provinsmyndighetene og provinsenes valgkommisjoner angående situasjonen. Rapportene vil nå fram hit i kveld, og vi kommer til å ta avgjørelsen i morgen, sa Dilshad ifølge Reuters.

Les også: Bhuttos parti krever valg umiddelbart

Valgkommisjonen møttes mandag til krisemøte på grunn av uroen som har oppstått etter drapet på opposisjonsleder Benazir Bhutto. Valget skulle etter planen avholdes 8. januar.

– Det kommer helt sikkert til å bli utsatt minst fire uker, om ikke mer, sa en regjeringskilde mandag.

– Det er helt utelukket at valget kommer til å bli holdt 8. januar, på grunn av den utbredte uroen som har påvirket valgmedarbeidere og valgforberedelsene direkte, fortsetter regjeringskilden.

Ifølge pakistanske myndigheter er over 40 valglokaler i Sindh-provinsen blitt ødelagt i urolighetene de siste dagene.

– Over 40 kontorer er blitt ødelagt bare i Sindh-provinsen. Valgarbeidet er blitt alvorlig forhindret, sier en ikke navngitt tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Sindh er provinsen hvor Bhutto nå er gravlagt, og det er også kjerneområdet for hennes parti PPP. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus