Meny

Rowling antyder åttende Harry Potter-bok

Kanskje blir det en åttende roman om Harry Potter likevel, sier J.K. Rowling nå. Tidligere har hun svært bestemt fastslått at den sjuende, «Harry Potter og Dødstalismanene», skulle bli den siste i rekken om den unge trollmannslærlingen. Men nå utelukker hun likevel ikke at det kan bli et bind åtte i rekken - ikke neste år eller året etter, men kanskje om ti års tid (Foto: Chris Pizello, SCANPIX/REUTERS) 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

J.K. Rowling gjør helomvending og gleder sine tilhengere verden over til nyttår: Kanskje blir det en åttende Harry Potter-roman likevel, sier den britiske forfatteren.

Tidligere har Rowling sagt at «Harry Potter og dødstalismanene» - eller «sjueren», som den kalles blant hennes harde kjerne av fans - skulle være den aller siste. Men nå innrømmer hun overfor det amerikanske nyhetsmagasinet Time at det klør litt i fingrene.

Samtidig gjør hun det klart at fansen må belage seg på en lang ventetid.

- Hvis - og dette er et stort hvis - jeg noensinne skriver en bok nummer åtte, tviler jeg på om Harry blir selve hovedpersonen, sier Rowling til Time.

- Jeg føler at jeg allerede har fortalt hans historie. Men her er det mange «hvis» ute og går, og jeg syns vi skal vente en ti års tid, så får vi se, sier Rowling som er blitt styrtrik på bøkene om den unge trollmannslærlingen.

Hun kom høyt opp på listen i Times kåring av årets person i 2007, som ble vunnet av den russiske presidenten Vladimir Putin. Harry Potter-bøkene er solgt i rundt 400 millioner eksemplarer verden over. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus