Meny

Drapssiktet kan miste statsborgerskapet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle norskpakistaneren som er siktet for drap i Islamabad, skaffet seg pakistansk pass før pilegrimsreisen til Mekka. Dermed står hjelpen fra norske myndigheter i fare.

Mannen risikerer dødsstraff dersom han blir dømt etter siktelsen for bortføring, voldtekt og drap på en sju år gammel jente i oktober.

Lørdag trakk han tilbake tilståelsen og sa at den skyldtes mishandling og slag med køller fra politiet.

24-åringen har kone og barn i Oslo og norsk statsborgerskap. Men ifølge hans forsvarer, advokat Abid Q. Raja, skal han også ha skaffet seg et pakistansk pass. Det gjorde han for å komme seg til Mekka på den pakistanske pilegrimskvoten, som er betydelig større enn den norske.

– Mannen har fått norsk statsborgerskap etter søknad, og har norsk pass. Jeg har ingen konkret info om at han ikke skal være norsk borger, men vi er jo klar over at myndighetene i Pakistan har gått ut ifra at han er pakistansk borger. Dette er forhold som vi nå forsøker å klarlegge, sier den norske ambassadøren Aud Marit Wiig til NRK.

Nå undersøker norske myndigheter hvordan mannen skaffet seg det pakistanske passet, skriver Aftenposten.

Dersom 24-åringen har kjøpt eller på annen måte skaffet seg et falskt pakistansk pass – er han sikret bistand fra norske myndigheter. Men dersom han søkte formelt og skaffet passet på lovlig vis – mister han etter alt å dømme retten til hjelp fra norske myndigheter. Grunnen er at dobbelt statsborgerskap er ulovlig etter den norske statsborgerloven. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus