Meny

Videoopptak viser mistenkt attentatmann

Videoopptak viser den angivelige attentatmannen løfte et håndvåpen mot Benazir Bhutto. Foto: REUTERS/Dawn TV via Reuters TV / SCANPIX 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoopptak tatt av en amatørfotograf i Rawalpindi torsdag viser en mann som løfter et håndvåpen mot Benazir Bhutto.

Pakistanske myndigheter og Benazir Bhuttos parti PPP er uenige om hvordan opposisjonsleder Benazir Bhutto døde.

Men videoen vist på pakistanske DawnNews TV lørdag viser en ung mann med solbriller som sikter med et håndvåpen mot Bhutto, der hun titter opp og vinker til folkemengden gjennom soltaket på bilen, skriver nyhetsbyrået DPA.

Videoen, som er tatt fra en annen vinkel enn tidligere publisert materiale, viser det som angivelig er attentatmennene sekunder før Bhutto ble drept.

Bak mannen med solbrillene står en hvitkledd mann med skjerf som mistenkes å være mannen som detonerte bomben i Rawalpindi torsdag.

– Hørte skudd

Det pakistanske innenriksdepartementet hevder at Bhutto døde av hodeskader etter å ha blitt kastet mot soltaket på bilen etter bombeeksplosjonen.

Men Bhuttos partifeller mener myndighetene prøver å skjule at opposisjonslederen ble skutt og med det underslå at de ikke hadde sikret henne godt nok vakthold.

– Jeg hørte lyden av skudd. Jeg hørte lyden av en kule. Det så ut som hun dukket inn i bilen igjen. Vi innså ikke at hun hadde blitt truffet, sier Safdar Abbassi, Bhuttos politiske rådgiver som satt i bilen sammen med henne, til The Sunday Telegraph.

«Lenge leve Bhutto»

Han forteller at den tidligere pakistanske statsministerens ropte «Lenge leve Bhutto» og vinket til folkemassene der hun tittet opp fra soltaket på bilen.

– Hun sa ikke noe mer, sier Abbassi.

Så falt hun om i bilen og blodet rant fra et dypt sår på den venstre siden av nakken til opposisjonspolitikeren.

Abbassi mener at det ikke er rom for tvil.

– Det var for mye blod. Og et gapende sår. Hun hadde blitt skutt, sier han.

Myndighetene bestemte lørdag de vil tillate at Benazir Bhuttos grav åpnes slik at dødsårsaken kan undersøkes. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus