United-tap i London

Anton Ferdinand senket broren Rio Ferdinand og hans Manchester United lørdag. West Ham vant 2-1.

West Ham (NTB): Manchester United så ut til å fortsette og sanke poeng da Ronaldo headet inn 1-0 etter et knallinnlegg fra Giggs allerede etter snaue et kvarters spill. Det var portugiserens 13. ligamål denne sesongen.

Men West Ham ga seg ikke og hadde flere muligheter til å utligne ved Nolberto Solano og Carlton Cole de første 45 minuttene. Likevel var det ikke før i det 77. minutt at Anton Ferdinand stanget inn en fortjent utligning til hjemmelaget. Rios bror lurte både Fletcher og Brown i luften, og ballen gikk inn bak en fortvilet United-keeper Tomasz Kuszczak.

Ti minutter tidlige brente Ronaldo et straffespark. Portugiseren smelte til med et knallhardt skudd, men ballen gikk utenfor med en halvmeter.

West Ham fortsatte å presse i sluttminuttene og sjokkerte serielederen med nok en superheading i det 82. minutt. Denne gangen var det Matthew Upson som stanget inn 2-1 med et nydelig hodestøt helt oppe i krysset.

Utnyttet United-tap

En sen og kontroversiell scoring av Salomon Kalou sikret Chelsea en viktig 2-1-seier over Newcastle lørdag.

Det avgjørende vinnermålet, som TV-bildene viste at Kalou var tydelig i offside, kom tre minutter før full tid. Newcastle var klart best etter pausen, men det var Chelsea som stakk av med alle poengene.

Dermed ligger London-klubben kun fire poeng bak Manchester United.

– Vi var veldig gode i dag. Dessverre avgjøres kampen på noe vi ikke kan gjøre noe med. Det var en tydelig offside, og vi forstår ikke hvorfor assistentdommeren ikke så dette og tok opp flagget, sa en oppgitt Newcastle-manager Sam Allardyce.

Michael Essien ga Chelsea ledelsen på Stamford Bridge før Newcastles Nicky Butt utlignet til 1-1 ti minutter ut i annen omgang.

Berbatov-show

Dimitar Berbatov vartet opp med bulgarsk målfest da han scoret hele fire mål i 6-4-seieren over Reading lørdag.

Tottenham begynner å finne formen igjen og tok en imponerende hjemmeseier mot Reading i det som ble en nervepirrende kamp. Spurs har nå 24 poeng og nærmer seg den øvre halvdelen av tabellen etter en katastrofal sesongstart.

Berbatov åpnet målfesten med 1-0-scoring allerede etter sju minutter etter en perfekt pasning fra Robbie Keane. Khalifa Cissé utlignet til 1-1 da Tottenham-målvakt Paul Robinson feilet på en dødball.

I annenomgangen ble det hele åtte mål, og tre av dem sto den bulgarske fotballstjernen for. Islendingen Ivar Ingimarsson sendte Reading opp i 2-1-ledelse i det 53. minutt før Berbatov utlignet til 2-2 ti minutter senere. De øvrige målscorerne for Tottenham var Steed Malbranque og Jermain Defoe. Dave Kitson (2) laget de resterende målene for Reading. De siste fem målene kom i løpet av 14 minutter.

Arsenal tilbake på topp

Arsenal klatret tilbake på tabelltopp. Everton tok ledelsen, men Arsenal snudde og vant 4-1.

Aiyegbeni Yakubu satte et støkk i Arsenal-spillerne med sin heading etter 19 minutter.

Etter hvilen var det et offensivt Arsenal som entret banen. 24 år gamle Eduardo utlignet etter kun to minutters spill i annen omgang. Sammen mann økte til 2-1 etter en nydelig prestasjon. Eduardo rundet Everton-spiller Phil Jagielka og plasserte ballen til side for keeper Tim Howard og i mål.

Emmanuel Adebayor la på til 3-1 etter en forsvarstabbe før Tomas Rosicky fastsatte sluttresultatet til 4-1 på overtid.

Også Chelsea utnyttet United-tapet med 2-1 over Newcastle. Avram Grant mannskap holder tredjeplassen med 41 poeng.

Premier League resultater lørdag 29. desember

Birmingham – Fulham 1-1 (0-1). B: Sebastian Larsson (55). F: Carlos Bocanegra (8). T: 28.923. Rødt kort: Hameur Bouazza (79), Fulham.

Chelsea – Newcastle 2-1 (1-0). C: Michael Essien (28), Salomon Kalou (87). N: Nicky Butt (55). T: 41.751.

Portsmouth – Middlesbrough 0-1 (0-1). M: Sanli Tuncay (20). T: 20.089.

Sunderland – Bolton 3-1 (2-1). S: Kieran Richardson (13), Kenwyne Jones (32), Daryl Murphy (90). B: El Hadji Diouf (41). T: 42.058.

Tottenham – Reading 6-4 (1-1). T: Dimitar Berbatov (7, 63, 73, 83), Steed Malbranque (76), Jermain Defoe (79). R: Kalifa Cissé (16), Ivar Ingimarsson (53), Dave Kitson (69, 74). T: 36.178.

West Ham – Manchester U. 2-1 (0-1). W: Anton Ferdinand (77), Matthew Upson (82). M: Cristiano Ronaldo (14). T: 34.966.

Wigan – Aston Villa 1-2 (1-0). W: Titus Bramble (28). A: Curtis Davies (55), Gabriel Agbonlahor (70). T: 18.806.

John Carew spilte 11 minutter for Aston Villa.

Everton – Arsenal 1-4 (1-0)

Spilles søndag: Derby – Blackburn, Manchester C. – Liverpool.