Ettåring drept av rottweiler

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ett år gammel britisk gutt er bitt i hjel av en rottweiler i byen Wakefield nord i England. Hunden rev gutten ut av armene på en sju år gammel pike som bar på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

London (NTB): Gutten ble brakt til sykehus der han døde av skadene, meldte BBC lørdag. Dødsfallet skaper ny debatt om lover og regler for hold av kamphunder i Storbritannia, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skjedde tragedien på gårdsplassen utenfor huset der de to barnas besteforeldre bor. Væpnede politifolk som ble tilkalt, drepte hunden på stedet, het det videre i denne meldingen.

Dødsfallet skjedde nesten nøyaktig ett år etter at en fem år gammel britisk pike ble drept av sin onkels kamphund. Etter denne og flere lignende episoder, ble Storbritannias lover om hold av slike hunder skjerpet.

Men lovgivningen er blitt kritisert for å være lite gjennomarbeidet og håpløst lite effektiv. Dyrevernforeningen RSPCA mener det er galt å «kriminalisere» visse hunderaser, men BBC spår at dødsfallet i Wakefield vil utløse krav om forbud mot rottweilere. (©NTB)