Meny

Gorbatsjov: – Vesten skaper farlig norm

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlige land skaper en farlig norm når de truer med å gå utenom FN i striden om Kosovos fremtidige status, mener tidligere sovjetleder Mikhail Gorbatsjov.

Moskva (NTB-AFP): – Dette er et enestående skritt uten grunnlag politisk sett, for ikke å glemme moralsk sett, skriver Gorbatsjov i den statlig eide avisen Rossijskaja Gazeta.

– Det skapes en farlig presedens for folkeretten og internasjonal sikkerhet som bokstavelig talt kan få situasjonen i en rekke regioner i verden til å eksplodere, fremholder den tidligere Sovjet-presidenten.

Den serbiske provinsen Kosovo har vært FN-styrt siden 1999, og det kosovoalbanske flertallet i området krever selvstendighet fra Serbia.

FNs sikkerhetsråd har ikke greid å bli enig om provinsens fremtidige status. De vestlige medlemmene i Sikkerhetsrådet uttalte forrige uke at videre forhandlinger ikke har noe for seg ettersom samtalene ikke har ført til en holdningsendring hos vetolandet Russland.

Ved å avvise videre forhandlinger i FN har de vestlige landene i praksis skjøvet ansvaret for en løsning på spørsmålet om Kosovo over på EU og NATO, mener Gorbatsjov.

– For første gang i historien tar to organisasjoner skjebnen til et land, Serbia, som ikke er medlem av noen av dem, i egne hender, skriver Gorbatsjov. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus