MS Fram drev på isfjell i Antarktis

MS Fram drev på isfjell i Antarktis
MS Fram drev på isfjell i Antarktis
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hurtigruteskipet MS Fram drev natt til lørdag på et isfjell i Antarktis etter å ha fått motorstopp. Ingen har kommet til skade.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Santiago (NTB): Fram var på cruise ved Browns Bluff i Antarktis da skipet fikk motorstopp og drev inn i et isfjell. Etter 30 minutter fikk mannskapet maskinene i gang igjen, og skipet kunne fortsette videre uten alvorlige skader. Skipet har 247 passasjerer om bord og et mannskap på 71. Det er 44 nordmenn om bord.

– Vi gikk så vidt klar av et skjær, før vi skled på kanten mot isbreen, forteller Erling Heine, som er om bord i skipet, til VG Nett.

– Alvorlig

– Alle sammen ble kalt opp på øverste dekk. Det virket ikke som de hadde helt kontroll. For så vidt var vi nærme land, så faren for å synke var vel egentlig ikke til stede. Men det er likevel alvorlig, mener Heine.

Ifølge foreløpige undersøkelser skal skadene begrense seg til mindre materielle skader på skutesiden og én livbåt.

– En slik situasjon er selvfølgelig uønsket, og vi skal finne ut hva som har skjedd og iverksette alle tiltak for at det ikke skal skje igjen, sier driftsdirektør i Hurtigruten, Torkild Torkildsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uvanlig stopp

MS Fram er Hurtigrutens nyeste skip og ble levert fra verftet Fincantieri i Italia i april 2007. Skipet er spesialbygd for cruise i polare farvann.

– Det må være uvanlig at et helt nytt skip får motorstopp?

– Det er uvanlig at et skip får motorstopp i det hele tatt. Vi kommer til å undersøke saken og regner med å ha svaret på hvorfor i løpet av dagen, forteller Torkildsen.

Skipet seiler sin opprinnelige rute videre til King George Island, der det skal være fremme ved en chilensk flybase på øya lørdag formiddag. (©NTB)