Meny

Regissør Oliver Stone med på gisseloperasjon

Oliver Stone (venstre) og Venezuelas president, Hugo Chávez.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske regissøren Oliver Stone får være med på operasjonen for å hente ut tre gisler som holdes fanget av FARC-geriljaen, ifølge ham selv.

Caracas (NTB-AFP): – Det er fantastisk. Jeg har aldri vært med på noe slikt, og jeg er stolt av å ta del i det, sa den kjente regissøren fredag.

Stone har vært i Venezuela for å spille inn en dokumentar, men han vil ikke opplyse om han skal filme redningsoperasjonen i Colombia.

To venezuelanske helikoptre landet i Colombia fredag kveld. Venezuelas president Hugo Chávez sier helikoptrene kan lette fra Villavicencio, sentralt i Colombia, lørdag for å hente tre gisler som holdes fanget av FARC-geriljaen.

Redningsoperasjonen har blitt forsinket fordi geriljaen ikke har gitt detaljerte opplysninger om hvor gislene holdes fanget, ifølge Chávez.

– Vi har et lite problem, og det er at vi ikke har fått de eksakte koordinatene for hvor de kommer til å befinne seg, sa Venezuelas president fredag.

FARC holder mer enn 45 gisler fanget. Tidligere i desember tilbød gruppa seg å løslate politikeren Consuelo González de Perdomo, Clara Rojas, som var valgkampleder for den tidligere presidentkandidaten Ingrid Betancourt, og Rojas’ sønn Emmanuel, som ble født i fangenskap.

Frigivelsen av de tre er fremforhandlet av Venezuela.(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus