Meny

- Mann drept ved valglokale vest i Kenya

Utslitte valgmedarbeidere tar seg en pause ved stemmeurnene etter å ha talt stemmer hele natten. Opptellingen går sakte, og det endelige resultatet var ikke ventet før lørdag. (Foto: REUTERS/Antony Njugun/SCANPIX).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble drept og en såret under en krangel i et valglokale vest i Kenya fredag, opplyser politiet.

Nairobi (NTB-AFP): Mannen skal ha blitt skutt av en motstander under en krangel ved en tellestasjon i Kisii-distriktet i Nyanza-provinsen, opplyser politisjef Grace Kaindi.

- Den sårede mannen er brakt til sykehuset i Kisii-distriktet, sa Kaindi.

I alt 80 personer har mistet livet i valgrelaterte voldsepisoder siden valgkampen startet, ifølge tall fra landets største menneskerettighetsorganisasjon.

Kenyanske velgere gikk til stemmeurnene for å velge både ny president og ny nasjonalforsamling torsdag, og ifølge politi og valgobservatører gikk gjennomføringen av selve valget relativt rolig for seg.

Opptellingen av stemmer går sakte, og det endelige resultatet er ikke ventet før lørdag.

Men ifølge de første offisielle tallene leder opposisjonsleder Raila Odinga foran sittende president Mwai Kibaki. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus