Britiske flyplassansatte truer med europeisk kaos

Britiske flyplassansatte truer med europeisk flykaos. (Foto: Scanpix)
Britiske flyplassansatte truer med europeisk flykaos. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytrafikken i Europa kan bli rammet av kaos på nyåret, etter at forhandlingene om pensjonsavtaler for britiske flyplassansatte har kjørt seg fast. Det er ikke fastsatt noen dato for nye forhandlinger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed trues ikke bare Heathrow, verdens største internasjonale flyplass, av streik fra 7. januar. Også Gatwick – Londons nest største og verdens sjuende største flyplass for internasjonal trafikk – og Stansted nordøst for den britiske hovedstaden kan bli rammet.

Innenlandstrafikken i Storbritannia kan bli lammet, siden flyplassene ved Southampton i Sør-England og ved Glasgow, Edinburgh og Aberdeen også er streiketruet. – Slik det nå ser ut, går det mot streik, sa en talsmann for Storbritannias største fagforbund Unite fredag.

En talsmann for operatørselskapet BAA, som driver de store britiske flyplassene, sa at selskapet er skuffet over at det ikke har vært mulig å finne en løsning. – En streik vil verken være i de reisendes eller våre ansattes interesse, mente han.

De flyplassansatte har med to tredels flertall stemt for å streike i protest mot at BAA ikke vil gi nyansatte samme gode pensjonsavtaler som dagens stab. Operatørselskapets spanske eiere Ferrovial skal ha tatt beslutningen om dette uten forhandlinger med Unite. (©NTB)