Meny

Opptøyene sprer seg i Pakistan

(Foto: Scanpix)
 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptøyer i store deler av Pakistan er i ferd med å komme ut av kontroll dagen etter drapet på opposisjonslederen Benazir Bhutto torsdag.

I Sindh-provinsen i den sørlige delen av landet fikk politiet fredag ordre om å skyte voldelige demonstranter. Over store deler av det indre av Sindh-provinsen, som er Bhutto-familiens kjerneområde, brenner hus og biler.

En journalist som reiste til familiens hjemby Larkana forteller at han så hundrevis av biler og mange bygninger i flammer. Også et tog var stukket i brann.

– Stadig flere mennesker slutter seg til protestene. Grupper av ungdommer har blokkert nesten alle veiene rundt Larkana, sa han.

Rasende tilhengere av den populære politikeren stormet gjennom gatene og satte fyr på biler og butikker i en rekke pakistanske byer i protest mot drapet.

I Karachi drepte væpnede menn en politimann og såret tre andre, mens en annen gruppe unge menn plyndret tre banker før de satte fyr på tre dem.

– Det er gjort store skader i natt. Mange butikker, biler og statlige bygninger er brent. Vi prøver å få kontroll over situasjonen, men følelsene er sterke, sa en talsmann for politiet i Karachi fredag.

I Multan brukte politiet tåregass for å prøve å få kontroll over menneskemengdene som blant annet plyndret sju banker og en bensinstasjon.

I Peshawar i det nordvestlige Pakistan stormet en gruppe på 1.500 mennesker kontorene til regjeringspartiet Pakistan Muslim League-Q og brente møbler og kontorutstyr.

De rasende demonstrantene ropte «Bhutto lever» og steinet etterpå en kino, mens politiet holdt en lav profil. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus