Meny

Giske planlegger verdikommisjon

(Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkestatsråd Trond Giske (Ap) vil foreslå at andre enn regjeringen utreder ny verdiparagraf i Grunnloven.

Giske vil etter det Vårt Land erfarer søke ekstern hjelp når dagens formulering om at «den evangelisk-lutherske Religion forbliver Statens offentlige Religion» skal endres og bekjennelsesplikt og oppdragerplikt fjernes fra Grunnloven.

Forslaget om en kommisjon blir fremmet når stortingsmeldingen om forholdet mellom stat og kirke legges fram tidlig på nyåret. Ifølge avisen er meldingen i praksis klar, og hovedinnholdet var til politisk avklaring i de rødgrønne partiene like før jul.

Meldingen vil etter det avisen forstår ligge tettere opp til Arbeiderpartiets kirkepolitikk enn det som ble foreslått av Gjønnes-utvalget. Det blir ingen frakobling av kirken fra staten, det skal legges opp til økt demokrati i statskirken og kun kirkestatsråden vil måtte være medlem av Den norske kirke i fremtidige regjeringer. Dermed blir det kun kirkestatsråden, og eventuelle ministerkolleger som også er kirkemedlemmer, som skal utnevne biskoper. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus