Meny

Uroen sprer seg i Pakistan

Demonstranter satte fyr på hus og biler. (Foto: EPA/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fire personer er drept i urolighetene som brøt ut i en rekke pakistanske byer etter drapet på opposisjonsleder Benazir Bhutto.

To personer ble skutt og drept i den østlige byen Lahore, hvor butikker, busser og biler ble satt fyr på, ifølge en polititjenestemann.

Et sammenstøt mellom politi og demonstranter i byen Tando Allahyar i den sørlige provinsen Sindh førte til at en av demonstrantene mistet livet, ifølge borgermester Kanwar Naveed Jamil.

I Khaipur-distriktet ble ytterligere en mann skutt og drept, opplyser det lokale politiet.

I Jacobabad, hjembyen til Mohammedmian Soomro, som leder forretningsministeriet i Pakistan fram til det planlagte valget i januar, ble både rettsbygninger, banker og andre bygg satt i brann. Også noen butikker som tilhører slektninger av Soomro ble påtent i byen som ligger i Sindh-provinsen.

I byen Peshawar brukte politiet tåregass og batonger for å spre hissige demonstranter torsdag. Politiet gikk til aksjon mot over 100 rasende Bhutto-tilhengere som blokkerte hovedveien i den nordvestlige byen og satte fyr på reklameplakater for det største partiet som støtter president Pervez Musharraf.

Det ble også hørt skuddsalver i området, trolig fra rasende innbyggere som avfyrte skudd i luften.

Opposisjonsleder og tidligere statsminister Benazir Bhutto ble drept i et attentatet i Rawalpindi torsdag. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus