Meny

Dubai vil ha dinosaurpark

Dubai ønsker å bygge en dinosaurpark i den nye bydelen City of Arabia. Parken skal etter planen åpne i 2010. Illustrasjon: City of Arabia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dubai vil lage dinosaurpark i ørkenen. Virkelighetens «Jurassic Park» er planlagt åpnet i 2010.

Det er tydeligvis ikke nok med verdens høyeste skyskraper, verdens største undersjøiske hotell og øyer formet som gigantiske palmer eller verdenskart.

Nå har Dubai nok en gang nye skisser på bordet til hva som kan gjøre den rike ørkenstaten til verdens ledende reisemål.

Målet er å åpne en gigantisk dinosaurpark i 2010. Parken, som har fått navnet «The Restless Planet», skal være full av livaktige modeller av fortidens kjemper, som virkelig skal ta pusten av de besøkende.

Ifølge britiske The Sun skal det å besøke parken være som å ta steget inn i en forhistorisk verden, der animatroniske dinosaurer vandrer fritt rundt de besøkende. Dinosaurmodellene vil være så avanserte og livaktige at man skal kunne kjenne stanken fra pusten deres. I tillegg vil dinosaurene reagere på bevegelser og farger.

Flygeøglene skal stupe, store amfibier skal svømme gjennom innsjøer og vann og flokker med diplodocus skal alle sette sitt preg på det forhistoriske landskapet, som vil være like stort som ti fotballbaner.

Samarbeider med museum
Animatronikkeksperter fra Tokyo står bak kulissene, hvor de har gjenskapt det miljøet som dinosaurer levde i.

Parken utvikles også i nært samarbeid med Natural History Museum of London.

– Vi ønsker å skape en blanding av en fornøyelsespark og et museum, sier museumsdirektør Audrey O'Connell til The Sun.

The Restless Planet vil selvsagt også ha en og annen Tyrannosaurus Rex.

Da Steven Spielbergs kjente dinosaurfilm «Jurassic Park» gikk på kinoene i 1993 ble det dinosaurfeber verden over. Paleontolog Jack Horner, som var konsulent for filmen, er også engasjert i utviklingen av den nye temaparken.

Ifølge The Sun lover han nå en mer realistisk fremstilling av dinosaurene enn det som var tilfelle i «Jurassic Park»-filmene:

– «Jurassic Park» var et drama. Denne gangen vil alle at detaljene skal stemmenoverens med vitenskapelige funn.

Små og store dinosaurentusiaster kan lese mer om parken på prosjektets hjemmeside eller se på presentasjonsvideoen under.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus