Kaldt og fint vær i nyttårshelgen

Etter en julehelg som har vært preget av nedbør, vind og mildvær over store deler av landet kan vi se fram mot kaldt og fint vær i nyttårshelgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje blir det akevær i nyttårshelgen? (Illustrasjonsfoto: Scanpix)Kanskje blir det akevær i nyttårshelgen? (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

– Det ser absolutt ut til å bli en bra nyttårshelg utendørs. I hvert fall hvis en kler skikkelig på seg, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

Kaldt

– Nyttårsaften ser det ut til å bli lite nedbør over hele landet. Men det kan bli kaldt, spesielt i indre strøk på Østlandet og i Nord-Norge, sier Gislefoss til NTB.

Etter å ha studert prognosene for ulike deler av landet konkluderer han med at temperaturen kan komme ned i minus 20 grader både på deler av Østlandet og i Finnmark.

– Hvis vi ser på Røros, så kan temperaturen komme under minus 20. Det samme på Finnmarksvidda hvis det klarner av, sier statsmeteorologen.

Våt helg

Før vi kommer til nyttårsaften har vi en ny helg der nesten hele landet vil få nedbør og ganske mildt vær.

– Både fredag og lørdag blir det mye nedbør, spesielt sør for Sogn. Særlig Rogaland er utsatt, og nedbøren kan trekke inn i Agderfylkene. Også på Østlandet blir det en del nedbør i helgen og vinden vil holde seg.

Ikke mye snø

Lørdag kveld endrer været seg. Sør-Norge får pent vær søndag mens det klarner opp i Trøndelag og det meste av Nord-Norge nyttårsaften. I helgen blir det mildt over hele landet mens kulden kommer med finværet fra søndag.

Gislefoss kan ikke love mye mer snø med det første. På Østlandet kommer det meste av nedbøren i form av regn. Trøndelag og Nord-Norge får noen snøbyger.

– Det er fare for at mildværet kommende helg ødelegger skiføret mange steder. En må nok opp i høyden hvis en vil ha godt skiføre de nærmeste dagene, sier Kristen Gislefoss. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus