Meny

Bistandsgruppe dømt til straffarbeid

Emilie Lelouch fra Zoes Ark forlater retten onsdag. Foto: Scanpix/AFP.
 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks franske bistandsarbeidere ble onsdag dømt til åtte års straffarbeid etter at en domstol i Tsjad fant dem skyldig i forsøk på kidnapping av 103 barn.

De seks bistandsarbeiderne stod tiltalt for å ha forsøkt å føre de 103 barna ulovlig ut av landet, melder Reuters.

Franske myndigheter vil be om at de seks blir utlevert til hjemlandet for å sone straffen der, i tråd med en bilateral avtale mellom de to landene fra 1976.

Til Europa
Domstolen i hovedstaden N'Djamena avsa dommen etter at rettsaken hadde vart i fire dager. De dømte tilhører den franske bistandsorganisasjonen Zoes Ark, og ble pågrepet i oktober da de forsøkte å fly barna, i alderen ett til ti år, til Europa.

Les også: - Ville «kidnappe» 103 barn

De tiltalte ble også dømt til å betale 488 000 kroner i erstatning til hvert av barna, til sammen omkring 50 millioner kroner.

Nekter skyld
Saken har fått stor oppmerksomhet, og myndighetene i landet har vært satt under sterkt folkelig press for å straffe medlemmene av organisasjonen.

Siden rettssaken åpnet fredag 21. desember har de seks konsekvent nektet skyld i tiltalen om kidnapping og svindel.

De forklarte i retten av de trodde barna var foreldreløse fra det krigsherjede Darfurområdet i Sudan, og at de ønsket å fly dem til europeiske fosterfamilier.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus