Meny

Leter etter 12-åring med helikopter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter den savnede tolvåringen Henrik Korstvedt tas opp igjen så snart det er lyst. Søket vil hovedsakelig foregå med helikopter.

– Søket vil bli igangsatt så fort forholdene blir brukbare og dagslyset kommer. Det er røffe sjøforhold for øyeblikket og søk fra båt bli derfor vanskelig, sier redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen til NTB.

Den savnede 12-åringens far, 46 år gamle Harald Korstvedt, ble funnet død i sjøen onsdag ettermiddag. De to var på fisketur da faren havnet i sjøen ved ferjekaia ved Mortavika i Rennesøy kommune. Det er uvisst hvordan ulykken skjedde, men det var høye bølger og sterk vind i området der de to fisket.

Onsdag kveld ble det søkt etter 12-åringen både på land og til havs, men uten resultat.

Omfattende søk

Politiet fikk hjelp fra rundt 60 frivillige til å lete på land og langs strendene onsdag kveld og inn i natten, mens Hovedredningssentralen Sør-Norge ledet aksjonen med fem fartøy til vanns.

– I tillegg har skip i rutetrafikk holdt utkikk, sier redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen til NTB.

Det ble også lett etter 12-åringen med varmesøkende kamera fra et redningshelikopter.

Blant de frivillige som deltok i søket langs land, var en beredskapstropp fra speidernes rovergruppe, Norsk Folkehjelp, Røde Kors samt to hundepatruljer fra politiet.

Hentet opp

Politiet fikk melding om funnet av 46-åringen klokken 15.25 onsdag. Han ble da sett av en passasjer på en ferje som trafikkerer strekningen Arsvågen-Mortavika i Rogaland. En halvtime senere var han hentet opp av vannet.

Mye tyder på at mannen ikke hadde ligget lenge i vannet. Far og sønn gikk hjemmefra i 13.30-tiden.

Navnene på den omkomne og den savnede ble onsdag kveld frigitt av politiet etter ønske fra de pårørende. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus